Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
4. 5. 2016,
10.47

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95

Natisni članek

končnica NBA Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić

Sreda, 4. 5. 2016, 10.47

7 let, 11 mesecev

"Goran Dragić je izvrsten, ker mu delam dobre sendviče"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95

Na zadnjih dveh tekmah je Goran Dragić dosegel 51 točk in bil obakrat ključen za zmago Miami Heat. Vročica je tudi po njegovi zaslugi odlično začela drugi krog končnice lige NBA.

Po sedmih tekmah boja proti Charlotte Hornets so se košarkarji Miami Heat po vsega dveh dnevih premora spet pojavili na parketu. Pred njimi namreč že stoji ovira drugega kroga, ki sliši na ime Toronto Raptors.

 

Goran Dragić in druščina so dobili skok z 52:41, kar je za razliko od preteklih tekem teh dveh nasprotnikov v rednem delu lige presenečenje. Šest skokov je prispeval tudi Dragić, ki je bil s 26 točkami spet najboljši strelec Miamija. S tem je izenačil osebni rekord v končnici lige NBA.

 

Vrhunci igre Gorana Dragića

 

Čeprav je že kazalo, da bodo košarkarji Miamija že po rednem delu premagali domači Toronto, je Kyle Lowry z zadetim metom s sredine igrišča izsilil podaljšek, v katerem je bil nato Miami boljši in s 102:96 slavil zmago.

 

"Dokazali smo že, da znamo končati tekmo, vendar nam v rednem delu ni uspelo. Zadeli so nekaj težkih metov, zlasti zadnji Kylov je bil izjemen. Vesel sem, kako smo se odzvali. Chris Bosh nam je dal nato veliko spodbudo. Dejal nam je, da tekme še ni konec. Dobro smo se odzvali," je bil Dragić vidno zadovoljen.

 

Dragić junak rednega dela, Wade podaljška

 

Na zadnjih dveh tekmah je prevzel velik del odgovornosti nase in dosegel skupaj 51 točk. Kaj je krivo za preskok in da je na parketu izvrsten? "Glava je na mestu. Zadevam mete, ki jih želim. Charlotte je bila dobra ekipa," je razlagal Dragić, ko ga je soigralec Luol Deng prekinil: "Delam mu dobre sendviče." "Res je, na začetku končnice mi jih ni. Ni bil pravi prijatelj," se je Dragić šalil naprej, Deng pa dodal: "Zamenjal sem mu jih."

 

V podaljšku je bil ključen mož Dwyane Wade, ki je dosegel sedem od skupno 23 točk in pomagal ekipi do prvega skalpa v drugem krogu končnice. Ta ima dodatno težo, saj je Miami zmagal na gostovanju. "Med sezono smo že bili v težkih trenutkih in smo znali stopiti skupaj kot ekipa. Ko je Lowry zadel tisti met s sredine, bi morda kdo pomislil, da je konec. Premaknili smo stikalo in si rekli, da smo v dobrem položaju, saj igramo na gostovanju, pred nami pa je še pet minut igre," je povedal Dragić in se dotaknil še Wada: "Neverjeten igralec je. Ko potrebujemo dobro potezo v obrambi ali napadu, jo bo on našel."

 

Vrhunci tekme med Torontom in Miamijem

 

Izpostavil je še, da je igrati v končnici nekaj povsem drugega kot v rednem delu: "Kar se je zgodilo v rednem delu, ne šteje več. Tekme so drugačne. Veseli me, kako smo tokrat igrali. V določenih segmentih lahko našo igro še izboljšamo."

 

Če je bil Wade junak podaljška, je bil Dragić rednega dela, v katerem je dosegel 26 točk. Ob njegovi prisotnosti je Miami pridobil 13 točk, njegov prispevek k ekipi pa je izpostavil tudi Deng: "Goran je čvrst. Vedno gleda naprej. S svojimi prodori tekmecu povzroča veliko preglavic. Za nas je dobrodošlo, ko igra na tak način."

 

Whiteside si je oddahnil

 

A gostovanje bi se lahko klavrno končalo za centra Miamija Hassana Whitesida, ki v končnici igra pomembno vlogo pri pokrivanju rakete. V enem od napadov je namreč njegovo koleno "zdrsnilo". "Pet sekund sem bil zaskrbljen, a sem vstal. Bolečina je nekako izginila, vendar me je med tekmo motila. Ker sem čvrst, sem moral ostati na parketu in skakati. Soigralcev nisem mogel pustiti na cedilu," je dejal Whiteside, ki se je lahko pohvalil z devetimi točkami in 17 skoki.

 

Prihodnjo tekmo bosta ekipi, ki igrata na štiri zmage, odigrali v noči na petek.

Ne spreglejte