Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
9. 2. 2013,
23.06

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zmago Sagadin Aleksander Sekulić

Sobota, 9. 2. 2013, 23.06

7 let, 12 mesecev

"Fantje, zdaj gremo pa še nad Olimpijo"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Košarkarji Heliosa so v polfinalu pokala Spar pripravili veliko presenečenje in premagali Krko ter si tako za nagrado prislužili vstop v finale, v katerem jim bo nasproti stala velika Olimpija.

V izenačeni končnici so bili košarkarji Heliosa bolj zbrani in prišli do velikega finala. Krka je zadnjo točko dosegla 4:45 do konca tekme, ko je vodila s 66:60, nato pa je sledil delni izid Heliosa 11:0 za zmago proti favorizirani ekipi. "Čestitke Heliosu za zmago. Mislim, da smo bili večino tekme bolšji nasprotnik. Ko smo imeli veliko prednost, nismo bili dovolj zbrani, da bi še povečali naskok. Ključen trenutek je bil, ko smo zgrešili pri vodstvu s šestimi točkami lahek protinapad. Takrat smo dovolili košarkarjem Heliosa, da so prišli do samozavesti. Razočaranje je prisotno. Ko potegnemo črto, lahko vidimo, da imamo ogromno težav. Lučić še ni bil zdrav, Pavić je igral poškodovan, Vladović prav tako. Smodiš še ni pravi. Veliko težav smo imeli do zdaj. Upali smo, da bomo to enkrat prebrodili, vendar je bil tokrat Helios boljši," je bil vidno razočaran po porazu trener Krke Aleksander Sekulić.

Poškodovane igralce je imel tudi Helios, ki ni mogel računati na Damirja Rančića, Gregorja Hrovata in Jureta Močnika. Slednjega je z odlično igro nadomestil komaj 18-letni Matic Rebec, ki je praznoval rojstni dan pred štirinajstimi dnevi. Na parketu je prebil 32 minut in v tem času dosegel 12 točk, 4 podaje in 3 ukradene žoge ter bil med najzaslužnejšimi, da si je Helios priboril finalno vstopnico. In kaj je fantom dejal takoj po prihodu v garderobo trenerski lisjak Zmago Sagadin? "Fantje, jutri gremo pa še nad Olimpijo," je odgovoril Rebec in se dotaknil tudi svoje igre: "Želel sem se čim bolj izkazati ter upravičiti zaupanje trenerja in na koncu se je vse poklopilo. V nogah so me grabili krči, vendar sem stisnil zobe za ekipo."

Sagadin se bo tako v finalu pomeril z nekdanjim učencem Sašom Filipovskim, preden je misli uperil proti njegovi ekipi, pa se je dotaknil še polfinalne tekme s Krko: "Malce smo se presenetljivo uvrstili v finale. V takšnih tekmah, ko nimamo kaj izgubiti, smo hrabri in odločni. Želeli smo si, da bi držali s Krko priključek, kajti vedel sem, da bolj, ko se bo bližala končnica, bolj bo Krka nervozna. Končnice igra Krka slabo in tudi tokrat jo je. Mi smo bili nagrajeni za čvrsto obrambo in potrpežljivo igro v napadu. Imeli smo pravega organizatorja igre, ki je dobro vodil ekipo in igral hrabro."

Ne spreglejte