Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 12. 2023,
23.03

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

Natisni članek

Olympiacos Panathinaikos Žiga Samar Alba berlin Evroliga Partizan Beograd Mike Tobey Crvena zvezda Fenerbahče Barcelona Real Madrid

Sreda, 6. 12. 2023, 23.03

4 mesece, 3 tedne

EVROLIGA, 12. KROG

Crvena zvezda ostaja brez zmage v gosteh, Barcelona zapravila 16 točk prednosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61
Žiga Samar Alba Berlin | Žiga Samar zaradi težav s stopalom ni bil v kadru. | Foto Guliverimage

Žiga Samar zaradi težav s stopalom ni bil v kadru.

Foto: Guliverimage

Od prejšnjega kroga, potem ko je Real moral priznati premoč Fenerbahčeju, v evroligi ni več neporažene ekipe. Za uvod v 12. krog so košarkarji Anadolu Efesa z 71:68 ugnali Panathinaikos, berlinska Alba, pri kateri je Žiga Samar zaradi težav s stopalom izpustil drugo zaporedno tekmo, je s 64:62 premagala Žalgiris in zmagala drugič v sezoni. Vodilni Real Madrid je s 77:71 slavil na zahtevnem gostovanju pri Olympiacosu, Partizan pa je na domačih tleh po pravi drami in podaljšku z 89:85 ugnal Monaco in vknjižil še drugo zmago v evroligi po podaljšku v zadnjem tednu dni. Košarkarji Crvene zvezde ostajajo brez zmage v gosteh. Danes so izgubili proti Valencii z 81:85, 

Na prvi tekmi kroga je Anadolu Efes v izenačeni končnici z 71:68 ugnal Panathinaikos. Sedem sekund do konca je Darius Thompson za turško ekipo zadel en prosti met, na drugi strani pa je nato trojko v zadnji sekundi za izenačenje zgrešil Konstantinos Mitoglou. Tyrique Jones je za Anadolu Efes dosegel 21 točk in 14 skokov, za grško zasedbo pa sta Kendrick Nunn in Mathias Lessort vknjižila po 13 točk. 

Žiga Samar je zaradi težav s stopalom izpustil še drugo tekmo berlinske Albe v evroligi, a je bil na koncu lahko zadovoljen s predstavo svojih soigralcev, ki so zmagali drugič v sezoni. Zmago nad Žalgirisom je nemški ekipi šest sekund pred koncem s trojko zagotovil 23-letni Jonas Mattisseck, ki je zadel za 64:62, na drugi strani pa nato gostje v zadnjem napadu niso našli odgovora. Johannes Thiemann je ob zmagi dosegel 16 točk.

Trojka Mattissecka za zmago:

Real je po porazu v prejšnjem krogu našel pot nazaj na zmagovite tirnice. Zmago madridske zasedbe je 15 sekund pred koncem z dvema zadetima prostima metoma za 77:71 potrdil Sergio Llull. Džanan Musa je ob zmagi Reala dosegel 23 točk, od tega pet trojk v sedmih poskusih, pri Olympiacosu pa se je strelsko najbolj izkazal Thomas Walkup s 17 točkami.

Dve tekmi odločil podaljšek

Z veliko mero drame pa je postregel obračun v Beogradu med Partizanom in Monacom, ki ga je odločil podaljšek. Partizan je bil po rednem delu v boljšem položaju, a je v zadnjih 14 sekundah z dvema trojkama na drugi strani zablestel Mike James, še posebej spektakularna je bila tista dve sekundi pred koncem, ki je gostom zagotovila podaljšek (72:72). 

Trojka Jamesa za podaljšek:

Kljub zapravljeni priložnosti za zmago po rednem delu pa so košarkarji Partizana ohranili mirno kri tudi v podaljšku in z 89:85 doegli še šesto evropsko zmago v sezoni. Beograjčani so izkoristili nešportno osebno napako tekmecev deset sekund pred koncem, Alen Smailagić pa je bil nato natančen s črte prostih metov in dokončno odločil srečanje. Beograjska ekipa je tako še drugi krog zapored zmagala po podaljšku, potem ko je bila prejšnji teden boljša od Panathinaikosa. Ob zmagi je Kevin Punter dosegel 25 točk, Donatas Motiejunas je za goste dosegel dve manj.

Podaljšek je odločil tudi obračun Bayerna in milanske Olimpie, ki je na koncu z 91:84 pripadel nemški ekipi.

V sredo je bila Crvena zvezda z Mikom Tobeyjem na delu pri Valencii. Španska ekipa je zmagala Valencii s 85:81, slovenski reprezentant Mike Tobey pa je v dobrih 13 minutah na parketu dosegel 7 točk in ujel 6 odbitih žog. Beograjčani so z izkupičkom 4-8 pri dnu razpredelnice, Valencia pa se je s šesto zmago vključila v boj za zgornjo polovico.

Izenačene so bile tudi ostale tri današnje tekme. Baskonia je s trojko Marcusa Howarda (28 točk) sedem sekund pred koncem doma premagala Fenerbahče z 80:79 in s šesto zmago na zadnjih sedmih tekmah skočila na peto mesto.

Šesto zaporedno zmago doma je dosegel Virtus, ki je v drugem polčasu nadigral Barcelono s 47:30. Tako je nadoknadil 16 točk zaostanka iz prvega dela ter se z osmo zmago zavihtel na tretje mesto. Pred njim sta le Barcelona (9-3) in Real Madrid (11-1).

Sedmo zmago je dosegel Maccabi, ki je bil s 94:91 v gosteh boljši od Asvela.

Evroliga, 12. krog

Torek, 5. december:

Sreda, 6. december:

Lestvica:

Ne spreglejte