Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
23. 12. 2014,
17.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Eurocup Union Olimpija Edo Murić Alen Omić

Torek, 23. 12. 2014, 17.09

8 let

Edo Murić najučinkovitejši Slovenec, a že končal

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po končanem prvem delu Eurocupa smo se sprehodili skozi številke igralcev in klubov. Edo Murić je 30. strelec, Olimpija pa ima deveti napad lige. Dve moštvi še ne poznata poraza.

V drugem evropskem jakostnem tekmovanju je imela Slovenija enega predstavnika, ljubljansko Olimpijo, ki se je brez večjih težav uvrstila v drugi del tekmovanja. Ob zmajih sta v Eurocupu igrala še Edo Murić v dresu beograjskega Partizana in Aleksandar Ćapin pri Budućnosti, ta pa je vmes že zapustil Podgorico.

Med prvimi desetimi strelci po desetih tekmah najdemo le enega Neameričana. To je soigralce Murića pri Beograjčanih Milan Mačvan, ki se je klubu pridružil nekoliko pozneje in v šestih tekmah v povprečju dosegal 18 točk na tekmo. Prvi strelec je z nekaj več kot 20 točkami član turškega Bešiktaša Chris Lofton, ki je težave povzročal tudi Olimpijinim košarkarjem.

In ljubljanski igralci? Med prvimi 100 strelci imajo zmaji dva predstavnika. Alen Omić je z nekaj manj kot 12 točkami na 64. mestu, na 98. pa najdemo še Marka Marinovića z nekaj več kot 10 točkami.

Olimpija je imela še dva bolj razpoložena košarkarja. To sta bila Mirza Begić, ki je igral le na treh tekmah in vmes že zapustil moštvo, ter poškodovani finski ostrostrelec Sasu Salin. Noben od njih ni odigral polovice tekem, zato ju v skupni statistiki niso upoštevali. Begić je v treh tekmah dosegal 14 točk na tekmo, Salin pa je v štirih tekmah zabijal skoraj 16 točk na tekmo.

Najučinkovitejši strelec med Slovenci je sicer že prej omenjeni Murić, ki je za Partizan dosegal 14 točk, črno-belim pa se s tremi zmagami in sedmimi porazi ni uspelo uvrstiti v drugi del tekmovanja, mlajši od bratov Murić je zaradi poškodbe odigral sedem od desetih tekem.

Pri skakalcih premešana slika

Če pri strelcih prednjačijo Američani, pa je pri skokih slika narodnosti igralcev bolj razpršena. Največ skokov je zbral izkušeni 31-letni Sharrod Ford (nekaj več kot devet na tekmo), med prvo deseterico je tudi Olimpijin Omić z nekaj več kot sedmimi skoki, na 68. mestu pa najdemo še Halila Kanacevića z nekaj manj kot petimi skoki.

Dvojica Olimpijinih igralcev je zastopana tudi pri podajalci. Največkrat uspešno svoje soigralce zaposli Dee Brown (nekaj manj kot osem podaj na tekmo), med zmaji pa sta najučinkovitejša Marinović s petimi podajami (19 v vsem Eurocupu) in Luka Rupnik z nekaj več kot tremi podajami na tekmo (59. mesto).

Dober napad Olimpije

V primerjavi z individualnimi dosežki igralcev je najboljša napadalna ekipa ruski Himki (dosegajo nekaj več kot 87 točk na tekmo), ki je dvakrat porazila tudi Olimpijo. Ljubljančani so na desetih tekmah dosegli 80 točk, kar jih uvršča na deveto mesto. Mesto nižje so po skokih (slabih 36 skokov na tekmo), na 17. mestu pa po številu podaj (nekaj manj kot 18 podaj na tekmo).

Zmaji so med deseterico tudi po številu ukradenih žog (7,9 na tekmo), na tekmo pa so v koš pospravili 8,5 trojke.

Po končanem prvem delu tekmovanja so košarkarji Olimpije v skupini C končali na tretjem mestu, zaostali so za Bešiktašem in Himkijem, Murićev Partizan pa je izpadel iz tekmovanja. Po desetih tekmah sta v tekmovanju še dve neporaženi ekipi. To sta španska Gran Canaria in ruska Lokomotiv Kuban, ki sta dobili vseh deset tekem.

Ne spreglejte