Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
25. 2. 2008,
22.03

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 25. 2. 2008, 22.03

8 let, 3 mesece

Dragič: Vleče me v klub, ki me je kupil

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Pred dnevi je z Unionom Olimpijo podaljšal pogodbo Marko Milič in tako razveselil navijače. Ti pa bodo morali verjetno pomahati v slovo Goranu Dragiču, ki ga po koncu sezone čaka povratek v Španijo.

"Do konca sezone bom pri Unionu Olimpiji, nato pa se bom vrnil k Tau Ceramici. No prej me še čaka 'borba' na sodišču. Geoplin Slovan se je pritožil zoper odločitev višjega sodišča, zato bo ponovno na sporedu obravnava. Ta bi morala biti že 3. februarja letos, vendar je bila zaradi bolezni prestavljena na 10. marec," je o težavah, ki se vlečejo že dolgo časa, potarnal Goran Dragič. "Gogi" namreč skuša sodišču dokazati, da je pogodba, ki je bila podpisana med njim in Geoplinom Slovanom, omogočala prestop k Tau Ceramici. S tem se Moščani ne strinjajo. Medtem je FIBA odobrila "letter of clearance" (izstopno pismo) za slovenskega reprezentanta, tako da je že dve sezoni uradno član španskega evroligaša.

Odšel bi v Španijo, "diši" pa mu tudi Olimpija

Prav pri zmagovalcu španskega superpokala pa bi Dragič najraje nadaljeval kariero, čeprav mu tudi evropska Olimpija diši: "V tej sezoni se je zame veliko spremenilo. Najprej sem igral na evropskem prvenstvu, nato sem se preizkusil še v elitni evroligi. Z igranjem na tako visoki ravni sem pridobil prepotrebne izkušnje, ki mi bodo pomagale v nadaljevanju kariere. Spoznal sem, da je evroliga izjemno močno tekmovanje. Doživel sem tako pozitivne kot negativne trenutke, prav iz vseh pa sem skušal potegniti dobre lastnosti. Pri Olimpiji sem kot posojen igralec, nekako pa me vleče v klub, ki me je kupil. Tau Ceramica je le ugleden klub v Evropi. Počakati bo potrebno še nekaj časa, da bom točno vedel, kako bo z mojo prihodnostjo. Seveda se ne bi branil niti evropske Olimpije, o kateri se veliko govori. Nenazadnje sem v Ljubljani doma, navijači so izjemni…"

Še prej pa leta 1986 rojenega košarkarja, ki je v svoji karieri igral tudi za Geoplina Slovana in Murcio (lani ga je Tau Ceramica posodila), čaka zaključek lige NLB in slovensko državno prvenstvo. V obeh tekmovanjih bo pomemben člen šišenskega moštva, kar potrjujejo njegove konstantne predstave v zadnjem obdobju. Ali je za to "kriv" režim dela novega trenerja Aleksandra Džikića? "Mogoče je res moja statistika v zadnjem obdobju bolj zapolnjena. Z Džikićem dobro sodelujem. Z mlajšimi igralci opravi veliko individualnega dela. Pred skupinskim treningom moramo tako priti na 'predtrening', na glavnem pa potem celotno moštvo uigrava le akcije. Seveda pa posameznika naredi sodelovanje vseh igralcev. Pozna se, da si igralci pomagamo na parketu, še posebej v obrambi. To je ključ, da so naše igre vse boljše," je še o trenerskemu delu Džikića dodal mladi Dragič, ki je poleg kapetana Marka Miliča in Jasmina Hukića največji magnet za ljubljansko publiko. Ni pa nobenega dvoma, da si privrženci Olimpije tudi v prihodnji sezoni želijo spremljati njegove atraktivne poteze…

Ne spreglejte