Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 2. 2014,
15.37

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 2. 2. 2014, 15.37

8 let, 1 mesec

Dragić postavil novi mejnik, Vujačić igral 77 sekund

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ponovno razigrani Goran Dragić je s Phoenix Suns na gostovanju priznal premoč moštvu Houston Rockets, Ljubljančan pa je že šestič zapored presegel 20 točk. Saša Vujačić je občutil moč prvakov.

Houston je na krilih neustavljivega centra Dwighta Howarda dobil še četrto tekmo zapored. Phoenix ni našel protiorožja za visokega zvezdnika, ki je dosegel 34 točk, hkrati pa prispeval še 14 skokov. Še na četrti tekmi zapored je dosegel več kot 20 točk, kar je očitno recept za zmagoviti niz raket. Trener Houstona Kevin McHale je bil zadovoljen igro svojih varovancev: "Po nekaj slabših predstavah je Howard končno spet našel pravi ritem. Trudimo se, da žoga čim večkrat pride do njega."

Phoenixu do bolj izenačenega odpora ni pomagal niti ponovni izjemen učinek raznovrstnega Gorana Dragića, ki je na parketu, na katerem je pred leti branil barve Houstona, dosegel 23 točk, odlično partijo pa popestril še s šestimi skoki in osmimi podajami. Ljubljančan je postavil novi mejnik, saj je že na šesti zaporedni tekmi presegel mejo 20 točk, kar mu je uspelo prvič v karieri.

Vujačić po dolgem času stopil na parket v ligi NBA

Žal pa je Dragićeva strelska razigranost ostala v senci neprepričljive in preveč ranljive igre v obrambi, ki je gostiteljem dovolila kar 122 točk. ''Bili smo preslabi v obrambi. Nikogar nismo znali ustaviti,'' je po dvoboju dejal njegov trener Jeff Hornacek, ki je po petih zaporednih zmagah zdaj občutil grenkobo dveh porazov.

Phoenix se je tekmecem sicer šest minut pred koncem približal na vsega štiri točke zaostanka, a nato je Houstonu uspel delni izid 10:3, ko je najprej James Harden zadel trojko, nato je Howard blokiral poskus Dragića, koš pa je dosegel Chandler Parsons.

Na parket je v prvenstvu NBA po dolgem času stopil tudi Saša Vujačić, ki je v ponedeljek podpisal desetdnevno pogodbo z Los Angeles Clippers. Ti so tokrat v domači dvorani Staples Center gostili prvake Miami Heat in izgubili s 112:116. Vujačić, ki bo 8. marca dopolnil 30 let in ima dva šampionska prstana z Los Angeles Lakers, je na parket stopil le za 77 sekund in v tem času naredil osebno napako, sicer pa je njegova statistika ostala prazna.

LeBron James je za dvakratne branilce naslova dosegel 31 točk, 12 podaj in osem skokov, Ray Allen pa je v zadnji minuti dosegel odločilno trojko za zmago Miamija, prvo v gosteh po petih zaporednih porazih. Allen je skupno zbral 15 točk.

Dwyane Wade, sinoči eden od sedmih košarkarjev Miamija z vsaj desetimi točkami, je zbral 14 točk in osem podaj, skupno pa je odigral jubilejno 700. tekmo v ligi NBA.

Ne spreglejte