Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 6. 2011,
18.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dallas Mavericks Miami Heat

Četrtek, 9. 6. 2011, 18.26

8 let

Dallas na pragu nebes (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarji Dallasa so v peti finalni tekmi košarkarske lige NBA izkoristili prednost domačega igrišča in ugnali Miami s 112:103. Od naslova so oddaljeni le še zmago. Prihodnja tekma bo na Floridi.

Miami je izgubil dvoboj, ki ga je prvi zvezdnik LeBron James označil za ''zdaj ali nikoli''. James je dosegel le 17 točk, jih resda oplemenitil z desetimi skoki in podajami, a so njegovi soigralci (Dwayne Wade je z bolečinami v levem kolku po trku v prvi četrtini pristal pri 23 točkah) izgubili bitko s ''telički'', pri katerih je znova blestel Dirk Nowitzki. Nemec je prispeval 29 točk, v zadnji četrtini navdušil še s krasnim zabijanjem, Dallas pa je v uvodnih treh četrtinah krasil izjemen met iz igre, kar 60-odstoten. Zmaga Dallasa z devetimi točkami predstavlja najbolj prepričljivo slavje v tej finalni seriji. Prva štiri srečanja so se končala le s skupno razliko 15 košev, kar je bilo najmanj po letu 1969, ko so se v finalu lige NBA merili Kelti in Jezerniki (12 točk).

"V Miami se bomo odpravili na šesto tekmo tako, kot da bi bila že odločilna sedma. Imeli bomo tak pristop, kot da ne bi imeli nobene rezerve več," je zatrdil Nowitzki in dodal: "Na šesti tekmi si bomo skušali zagotoviti večjo prednost pred končnico. Ne želimo, da bi tekmecem dopustili možnost preobrata. To nam je danes lepo uspelo. Žoga je dobro krožila, obenem pa smo za razliko od prejšnjih tekem odlično zadevali in gostom nismo dovolili, da bi prevzeli pobudo. Tako nam ni bilo treba reševati tekme z zadnjim metom."

Enega izmed ključev za zmago je imel tokrat tudi Terry, ki je zadel pet od zadnjih sedmih točk Dallasa, tudi trojko 33 sekund pred koncem, ko je žogo spravil proti košu prek Jamesa za vodstvo s 108:101. "Bogu hvala, da sem bil uspešen pri metih, ki so nam zagotovili zmago in preprečili, da bi se nam tekmeci v zaključku približali," je bil zadovoljen Terry.

Statistika nekdanjih finalnih obračunov je na strani Dallasa. Tista ekipa, ki je dobila peto tekmo in v sklepnem dejanju povedla s 3:2, je večinoma tudi osvajala prstane. Takšnih primerov je bilo kar 19 od 26. Šesta tekma bo v noči na ponedeljek po slovenskem času v Miamiju. Dallas bo imel na voljo prvo zaključno žogo. Za naslov, ki ga ni osvojil še nikdar.

Ne spreglejte