Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
30. 6. 2012,
13.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 30. 6. 2012, 13.25

8 let

CSKA prenavlja moštvo

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po tem, ko se je na moskovsko klop vrnil trofejni Ettore Messina, so začeli s sestavljanjem moštva, ki se želi po letu 2007 ponovno zavihteti na vrh Evrope.

Moštvo je zapustila trojica igralcev. Prvi je litovski center Darjus Lavrinovič, ki je prišel pred lansko sezono iz Fenerbahce Ulkerja, v Moskvi pa ni upravičil pričakovanj, tako da po enem letu zapušča Ruse. Po njegovi poti je šel tudi ameriški branilec Jamont Gordon, katerega se spomnimo po dobrih predstavah v dresu zagrebške Cibone, ki so mo tudi prinesle pogodbo s CSKA, takrat pod taktirko Duška Vujoševića, ki mu je asistiral trener Olimpije Sašo Filipovski. Gordon je imel še eno letno veljavno pogodbo, vendar sta se obe strani strinjale o prekinitvi le te. Tretji pa je branilec iz Dominikanske republike Sammy Meija, ki je v Evroligi nastopil le na šestih tekmah. V klub je prišel iz francoskega Cholet Basketa kot eden najboljših strelcev v Evroligi (pri francozih je dosegal 15 točk na tekmo), vendar se v Moskvi ni naigral. V naslednji sezoni bo nastopal v dresu Banvita.

So pa že podpisali z nekaterimi novimi igralci. Prvi na listu želja Messine je bil ameriški organizator igre Aaron Jackson (190 cm, 1986), ki je v lanski sezoni navduševal v dresu Bilbao. Jackson je podpisal triletno pogodbo, italijanski strateg pa je ob podpisu povedal: "Aaron igra z veliko entuziazma in energije. Ima podobne lastnosti kot nekdanji igralec CSKA JR Holden. Vsako sezono se izboljšuje, predvsem odkar je prestopil v Bilbao. Ne boji se prevzeti odgovornosti in bo predstavljal dobro okrepitev. Prepričan sem, da ga bodo imeli navijači radi. " Druga okrepitev je Zoran Erceg (211 cm, 1985), ki je v letošnji sezoni osvojil turško prvenstvo v dresu Bešiktasa. Erceg, ki je bil eden najpomembnejših členov ekipe, je kariero začel v Polet Novi Bečelj, hitro pa je prestopil v "valilnico" talentov FMP Železnik , s katerim je leta 2006 osvojil jadransko ligo. Leta 2008 je prestopil v Olympiakos (eno sezono je bil nato posojen Panioniosu), pred lansko sezono pa je odšel v Turčijo k že prej omenjenem Bešiktasu. V zadnji sezoni je dosegal 14,5 točke na tekmo in dodal 4,7 skoka. Messina ga vidi kot pomembnega člena v ekipi, v kateri bo imel pod košem izjemno konkurenco: "Všeč mi je njegova raznovrstnost. Lahko igra v raketi, zna pa tudi zadeti z razdalje. V zadnjih sezonah je izjemno napredoval in upam, da bo tudi pri nas. Je eden najbolj obetavnih visokih igralcev v Evropi."

Erceg bo tretji srbski igralec v moštvu, saj sta člana CSKA že Miloš Teodosić in Nenad Krstić, priključil pa bi se jim lahko še Vladimir Micov. Potem, ko je bilo jasno, da ne bo več igral za italijanski Cantu, je dobil ponudbo CSKA-ja, katero naj bi sprejel in v kratkem tudi podpisal pogodbo.

Ne spreglejte