Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 1. 2022,
17.07

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

Gašper Okorn Cibona ABA liga ABA

Sobota, 22. 1. 2022, 17.07

2 leti, 3 mesece

Gašper Okorn nov trener Cibone

Cibono bo reševal slovenski trener

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Gašper Okorn | Gašper Okorn naj bi v nedeljo vodil prvi trening v Zagrebu. | Foto Vid Ponikvar

Gašper Okorn naj bi v nedeljo vodil prvi trening v Zagrebu.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski košarkarski trener Gašper Okorn je po poročanju hrvaškega športnega dnevnika Sportske novosti sklenil dogovor z zagrebško Cibono. Nekdanjega dvakratnega evropskega prvaka, ki se že dalj časa nahaja v finančnih težavah, po nizu slabših rezultatov pa se mu obeta krčevit boj za obstanek v ligi ABA, naj bi Ljubljančan vodil le do konca sezone, nato pa se vrnil na Madžarsko.

Cedevita Olimpija Crvena Zvezda
Sportal Cedevita Olimpija v zadnjih sekundah zapravila zmago z Zvezdo

Cibona, nekdanji velikan evropske košarke, ki je na krilih pokojnega Dražena Petrovića dvakrat osvojila naslov evropskega prvaka (1985 in 1986), ima novega trenerja. Do konca sezone bo Zagrebčane vodil Gašper Okorn. Prvič naj bi košarkarje Cibone vodil na treningu v nedeljo, a ne bo mogel računati na najmočnejšo zasedbo, saj mora zaradi okužb s covid-19 v tem trenutku počivati skoraj polovica igralskega kadra.

V tej sezoni je Cibono vodil srbski strateg Vladimir Jovanović, pred dvema tednoma pa je izgubil službo. Začasno ga je nadomestil nekdanji hrvaški reprezentant Bariša Krasić. | Foto: Liga ABA/Cibona/Mihal Jacić V tej sezoni je Cibono vodil srbski strateg Vladimir Jovanović, pred dvema tednoma pa je izgubil službo. Začasno ga je nadomestil nekdanji hrvaški reprezentant Bariša Krasić. Foto: Liga ABA/Cibona/Mihal Jacić

Zato sta bili tudi odpovedani tekmi s Partizanom (liga ABA) in Cedevito Junior (hrvaško prvenstvo). Okorn bi lahko tako, če se bo zdravstveno stanje igralcev izboljšalo, na trenerskem stolčku Cibone na uradnem dvoboju debitiral prihodnji konec tedna, ko bi se morala Cibona pomeriti s Studentskim centrom iz Podgorice.

Okorn le do konca sezone, nato prihaja Gjergja?

Okorn si je trenerski košarkarski kruh služil že v številnih državah. | Foto: Sportida Okorn si je trenerski košarkarski kruh služil že v številnih državah. Foto: Sportida Okorn se je v trenerski karieri že podpisal pod nekaj lovorik. Z Olimpijo je leta 2017 osvojil prvenstvo, uspešen pa je bil tudi na Madžarskem, kjer je bil s Falcom prvak, lani pa tudi pokalni zmagovalec. V tej sezoni ni bil več trener, ampak je pomagal vodstvu kluba kot svetovalec. Po koncu sezone 2021/22 naj bi se mu po poročanju Sportskih novosti nasmihalo sodelovanje z Debrecenom. Do takrat bo nabiral izkušnje kot trener Cibone, ki je po zadnjih neuspehih v ligi ABA in poškodbi najboljšega igralca Roka Prkačina izgubila kar nekaj mest, nekaj nepričakovanih porazov pa nanizala tudi v domačem prvenstvu.

V zagrebški prestolnici se širijo govorice, da bi lahko Cibono od začetka sezone 2022/23 prevzel Dario Gjergja, zdajšnji selektor Belgije in trener Oostnedeja, pri nekdanjem velikanu evropske košarke pa razmišljajo, da v prihodnji sezoni sploh ne bi igrali lige ABA, ampak se ob domačih tekmovanjih posvetili nastopom v Evropi (liga prvakov). Če bo hotela napraviti kaj takšnega, bo morala na Hrvaškem osvojiti naslov državnega prvaka, kar bo ogromen izziv za 48-letnega slovenskega trenerja, ki je v karieri deloval že v številnih državah.

Zdaj se mu po Sloveniji (Škofja Loka, Olimpija, Slovan, Helios Suns), Litvi (Lietuvos rytas – pomočnik trenerja), Latviji (Ventspils), Poljski (Enega Czarni Slupsk, Koszalin), Kuvajtu (Al Kuwait) in Madžarski (Falco) obetajo še izkušnje iz hrvaške klubske košarke.

Ne spreglejte