Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
16. 12. 2011,
16.23

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Liga NBA Chris Paul Los Angeles Clippers

Petek, 16. 12. 2011, 16.23

7 let, 12 mesecev

Chris Paul: Verjamem v Clippers

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Verjamem v to organizacijo. Verjamem v igralce. Želim si zmag. Takoj si želim zmag," zatrjuje novi član Los Angeles Clippers, Chris Paul. Odločeni so, da stopijo iz sence Los Angeles Lakers.

Chris Paul zadnja dva tedna ni spal, zdaj je v novem klubu in se lahko začne nemoteno pripravljati na nov izziv. Eden najboljših organizatorjev igre v ligi NBA bo poslej igral za Los Angeles Clippers. Centroma Blaku Griffinu in DeAndreju Jordanu bo skušal najmanj uspešno ameriško športno franšizo spraviti na zmagovita pota. V zadnjih 20 letih so se v končnico uvrstili le trikrat. Od leta 1976 so v končnici dobili le eno serijo. Nimajo niti naslova divizijskega prvaka. Vse do tega dne so bili v senci 16-kratnih prvakov Los Angeles Lakers, s katerimi si delijo Staples Center.

"Verjamem v to organizacijo. Verjamem v igralce. Želim si zmag. Takoj si želim zmag," je na predstavitvi dejal Chris Paul, ki je imel v minuli sezoni povprečje 18,7 točke in 9,8 asistence na srečanje. "A to ni le moj dan, to je dan Clippersov. Hvaležen in zahvalen sem, da sem tu." O moštvu iz sosednje slačilnice ni želel govoriti. Izreči ni želel niti njihovega imena. Prejšni teden je vodstvo lige blokirano njegovo kupčijo v Lakers. "Tista ekipa ima prstane, a tudi nam gre za zmage. Blake je naredil izjemen posel. Spremenil je način razmišljanja v tem klubu. Upam, da bomo skupaj napredovali in spremenili razmerje moči v mestu."

Paul, Chauncey Billups, Caron Butler in Jordan ter Griffin. Clippers bodo imeli dobro ekipo (manjka jim le dober strelec, kot je bil Eric Gordon), a se zavedajo, da kar čez noč ne bodo postali nepremagljivi. "Čaka nas še veliko dela. Cilji so se nekoliko spremenili, a obljubim vam lahko, da se bomo vsak večer borili do konca," je na medijskem dnevu ekipe dejal Blake Griffin. Pa vendarle: veliko časa, da postanejo šampionska ekipa, nimajo. Paula lahko v klubu zadržijo največ dve sezoni, in če se podobno kot z New Orleans Hornets tudi s Clippers ne bo mogel boriti za šampionski prstan, se bržkone klubu ne bo dolgoročno zavezal.

Nene in Marc Gasol podaljšala

Izpostavimo še nekaj pomembnejših prestopov oziroma podaljšanj pogodb minulih dni. Španski center Marc Gasol je za štiri leta in 57,7 milijona ameriških dolarjev podpisal novo pogodbo z Memphis Grizzlies. Nene, ki je bil v pogovorih z New Jersey Nets, ostaja v Denver Nuggets. Center, ki je pred tremi leti premagal raka, je imel lani najboljši odstotek meta v ligi in povprečje 14,5 točke in 7,6 skoka na tekmo. Dosedanji center Krke je v četrtek podpisal za New York Knicks. Te zapušča Shawne Williams, ki je izbral New Jersey Nets.

V Nuggets sta iz Dallas Mavericks prišla Rudy Fernandez in Corey Brewer. Prvake je zapustil tudi J. J. Barea, ki je podpisal za Minnesoto Timberwolves. Se je pa ekipa Dirka Nowitzkega na začetku tedna okrepila z Lamarjem Odomom in Vinceom Carterjem. Ob Neneju in Tysonu Chandlerju najboljši prosti agent, branilec Jamal Crawford, je izbral Portland Trail Blazers. V dveh letih bo zaslužil 10 milijonov. Carl Landry vsaj še eno leto ostaja v New Orleansu.

Še naprej ni znana usoda Dwighta Howarda, ki je v zadnji izjavi dejal, da je odhod iz Orlando Magicov njegova prva izbira. V noči na soboto se v NBA sicer že igrajo prve tekme predsezone.

Ne spreglejte