Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
4. 9. 2013,
10.16

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Aleksander Sekulić

Natisni članek

Sreda, 4. 9. 2013, 10.16

8 let, 3 mesece

Čehi "blefirajo"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Za taktično pripravo na tekmece so v pomoč slovenskemu selektorju Božidarju Maljkoviću trije strokovnjaki. Kot prvi je moral narediti nalogo Aleksander Sekulić, ki je preučil igro češke izbrane vrste.

Češka reprezentanca je sestavljena iz mladih in izkušenih košarkarjev. Jiri Welsch, Lubos Barton in Petr Benda so tisti starejši igralci, ki se morajo prilagajati hitremu ritmu mladeničev (Jan Vesely, Tomas Satoransky … ). In prav hitra igra je zaščitni znak češke reprezentance, poudarja pomočnik selektorja Aleksander Sekulić, ki se je moral nekoliko bolj poglobiti v prvega tekmeca na EuroBasketu – Gašper Potočnik bo recimo naredil analizo za Špance, v veliko pomoč pa jima je tudi Američan Chris Thomas. "Čehi so za nas kar neznanka. Niso košarkarska velesila. Imajo izjemne posameznike. Najbolj izstopata Tomas Satoransky in Jan Vesely. So pa tudi drugi igralci, ki so nevarni. Čehi imajo centre, ki lahko zadenejo od daleč. Nevarni bodo, ker zelo hitro tečejo v protinapad. Ne bomo jim smeli dopustiti, da se razletijo," opozarja Sekulić.

V obrambnih nalogah igrajo specifično in skušajo velikokrat presenetiti nasprotnika z menjavanjem ritma. "Pogosto se poslužujejo conske obrambe in prevzemajo igralce. Zbrani bomo morali biti vseh štirideset minut. Radi tvegajo v obrambi. Tudi 'blefirajo', da tekmeca postavijo v neugoden položaj za met in nato svojo priložnost iščejo v protinapadih. Naša prednost je pod košem. Zunanja linija je primerljiva s skoraj vsako reprezentanco na evropskem prvenstvu. Drugače pa Čehi bolje tečejo v napad kot v obrambo," je še o večernem tekmecu dejal Sekulić.

Ne spreglejte