Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
24. 9. 2015,
15.56

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tajfun Krka superpokal

Četrtek, 24. 9. 2015, 15.56

3 leta, 7 mesecev

Če je v igri pokal …

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
S sobotnim superpokalnim obračunom med Tajfunom iz Šentjurja in novomeško Krko v škofjeloški dvorani Poden se bo v soboto tudi uradno dvignil košarkarski zastor nove sezone.

Po desetih letih bo Škofja Loka, sledeč pravilu, da superpokalno tekmo organizira novinec v prvoligaški konkurenci, znova gostila uvodno dejanje nove košarkarske sezone. Tokrat bo to pravi superpokalni obračun, saj se bosta udarila državni in pokalni prvak. V vlogi prvega prvič Tajfun, kot pokalni prvak pa bo v dvorano Poden pripotovala Krka. Ta je letos po petih letos sestopila s slovenskega košarkarskega vrha, pri čemer je zanimivo, da jo je iz boja za osmi naslov prvaka že v polfinalu izločil prav Tajfun.

Spoznajte prenovljeno Krko

V Novem mestu sobotne tekme ne vidijo kot priložnosti za maščevanje. Verjetno tudi zaradi dejstva, da so na Dolenjskem dodobra prevetrili svoje vrste. Tisti, ki še čutijo bolečino štajerske zaušnice, so namreč v manjšini. Odšlo je kar sedem košarkarjev, med katerimi so bili tudi vsi nosilci igre, v svoje vrste pa so nekdanji prvaki pripeljali peterico in odprli most do mladih selekcij. Nov obraz pri Krki je tudi trener Ivan Velić, ki ne skriva, da bi rad led prebil z lovoriko.

"Ko je v igri pokal, je jasno, da gremo na zmago. Navsezadnje je že vsaka tekma motiv," na večna razmišljanja o pomanjkljivem tekmovalnem naboju v superpokalu odgovarja Velić, a vendarle v isti sapi dodaja, da tudi morebitni poraz ne bo nikakršna katastrofa. "Ekipa je dodobra spremenjena. Zato je povsem logično, da ne moremo že na prvi tekmi pokazati pravega obraza," dodaja Krkin trener.

Čast in priložnost

"V slovenski košarkarski zgodovini ni prav veliko ekip igralo v superpokalu. Zato je to za nas posebna čast. Veseli nas, da se lahko že na uvodni tekmi potegujemo za prvo lovoriko. Verjamem, da bomo na obračun s Krko, ki je stalni udeleženec in večkratni zmagovalec tega tekmovanja, dobro pripravljeni. Iskali bomo svojo priložnost za zmago," pa tekmecu na novomeški klopi odgovarja trener državnih prvakov iz Šentjurja Dejan Mihevc.

Tudi prvi mož Tajfuna je v zadnjem obdobju največ pozornosti posvečal vključevanju novih obrazov v ekipo. Za to pravi, da ohranja šampionsko jedro iz pretekle sezone, okrepitve, med katerimi so Sandi Čebular, Aleksandar Ponjavić, Tomaž Bolčina in Samuel Jacob Parker, pa so porok za korak naprej.

Krka petič ali Tajfun prvič

Tajfun je po Olimpiji, Krki, Elektri, Heliosu in Zlatorogu šele šesti klub, ki bo nastopil v prvem dejanju sezone. Lovorike so se veselili le Ljubljančani (sedemkrat) in Novomeščani (štirikrat). Zanimivo pa je, da bo to tudi prva superpokalna tekma brez udeležbe Uniona Olimpije. Ta je lani v državnem prvenstvu klonila že v četrtfinalu, v pokalu Slovenije pa se je "zmajem" zataknilo v polfinalu.

Ne spreglejte