Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 5. 2011,
20.08

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Los Angeles Lakers Chicago Bulls

Nedelja, 8. 5. 2011, 20.08

7 let, 12 mesecev

Bryant: Ne vem, kako bo brez Jacksona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dallas je tudi v četrti tekmi konferenčnega polfinala lige NBA premagal branilce naslova, Los Angeles Lakers, ter Kobeja Bryanta in druščino po hitrem postopku izločil. Atlanta je izenačila na 2:2.

Telički so v četrti tekmi povsem nadigrali goste iz Kalifornije in jim prizadejali visok poraz kar s 36 točkami razlike. Že ob polčasu si je razpoloženi Dallas priigral 24 točk prednosti, branilci naslova iz Los Angelesa pa niso skrivali besa in razočaranja. V zadnji četrtini sta si tako izključitev prislužila Lamar Odom in Andrew Bynum, trener Phil Jackson, ki se poslavlja od lige NBA, pa je prvič v svoji bogati karieri, enajstih naslovih in 21 končnicah občutil moč ''metle'' (izpad brez zmage). Dallas je na dobri poti, da si prvič po letu 2006 zagotovi mesto v velikem finalu. Za mesto v sklepnem dejanju sezone se bo pomeril z zmagovalcem dvoboja Oklahoma City - Memphis (trenutni rezultat v zmagah 1:2).

Bryant: Ne vem, kako bo brez Jacksona

"To so bila lepa leta," je po slovesu dejal Jackson, ki so ga pregovorili, da se je vrnil na klop jezernikov. Vedel je, da bo težko ponoviti uspehe preteklih treh let, ko je bila ekipa zmeraj v finalu, želel pa si je osvojiti še 12. naslov v karieri. "To je bil letos največji izziv. Žal se ne poslavljam z zmago, a pred ekipo je lepa prihodnost," je še dejal Jackson ob slovesu.

"Pod njegovim vodstvom sem odraščal. Kako razmišljam o stvareh, kako se zadev lotevam, ne samo v košarki, na splošno v življenju, vse to imam od njega. Ko razmišljam o naslednji sezoni, imam čudne občutke, ne vem kako bo brez njega," pa je o Jacksonu dejal najboljši igralec jezernikov Kobe Bryant.

V Atlanti je blestel Josh Smith (23 točk, 16 skokov in osem podaj), gostitelji pa so prekinili niz devetih domačih neuspehov v drugem krogu končnice, ki se je vlekel vse od 13. maja 1996 in poraza z Orlandom. Najboljši posameznik Chicaga Derrick Rose je resda prispeval 34 točk, a je za dosežek porabil kar 32 metov iz igre.


Končnica lige NBA (konferenčni polfinale):

Atlanta Hawks : Chicago Bulls 100:88 /2:2/ Johnson 24, Smith 23, 16 sk., Horford 20; Rose 34, 10 podaj, Boozer 18

Dallas Mavericks : Los Angeles Lakers 122:86 /4:0/ Terry 32, Barea 22, Stojaković 21; Bryant 17, Brown 15

/ / - izid v zmagah

Ne spreglejte