Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
20. 12. 2007,
15.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 20. 12. 2007, 15.21

8 let

"Bogat All Stars" lige NLB

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prihodnji četrtek, 27. decembra, bodo lahko bili košarkarski navdušenci ponovno del spektakla. Košarkarji lige NLB se bodo namreč v veliki tivolski dvorani pomerili na revialni tekmi "All Stars".

Poleg tega se bodo gledalci lahko zabavali ob pestrem spremljevalnem programu, nekdo pa se bo domov odpeljal celo z avtomobilom.

All Stars lige NLB bo še drugo leto zapored v Ljubljani. Zakaj bo prireditev ponovno v slovenskem glavnem mestu, obstaja poseben razlog. Prav v Ljubljani je leta 1970 zlata generacija košarkarjev nekdanje skupne Jugoslavije osvojila naslov svetovnega prvaka. Kapetan je bil tedaj Ivo Daneu, kateremu bodo družbo v Tivoliju delali še Aljoša Žorga, Nikola Plečaš, Damir Šolman, Peter Skansi, Rato Tvrdić in Dragutin Čermak. Peterica izmed njih bo sedela tudi v komisiji, ki bo ocenjevala tekmovanje v zabijanju.

"Leto je naokoli in ponovno je pred nami 27. december, ko se bodo košarkarji pomerili na drugi All Stars tekmi. Upam, da smo že lani pokazali in izpeljali prireditev, ki je navdušila ljubitelje košarke, ki takšnih dogodkov v preteklosti niso bili vajeni. V ospredju prireditve bo predvsem zabava, tako da ne bo pravega tekmovalnega naboja. Čas je primeren, da se ljudje nekoliko sprostimo. V Ljubljani pa ne bodo nastopile le zvezde lige NLB, temveč tudi zvezde evrolige. Partizan, Cibona in Union Olimpija nastopajo med najboljšimi evropskimi klubi in njihovi košarkarji bodo tudi del dogodka v glavnem mestu Slovenije. Tekmo bodo prenašale televizije z vseh držav, ki igrajo v ligi NLB, spektakel pa si bodo ogledali tudi v Romuniji in Bolgariji," je teden dni pred dogodkom povedal generalni direktor jadranskega tekmovanja Roman Lisac.

Peković dvakrat naj

Tudi letos sta selekciji nastali z javnim glasovanjem preko interneta, ki je dalo člane prvih peterk obeh selekcij. Preostale košarkarje so izbrali trenerji štirinajstih moštev, ki sodelujejo v ligi NLB. Nastopili ne bodo le trije tujci Cibone (Ayuso, Hoskin in Warren) ter član Splita (Garnett), saj imajo košarkarji na Hrvaškem kmalu pokalno tekmovanje, igralci pa so dobili zato nekaj več časa za oddih.

Največ glasov je prijel Nikola Peković (Partizan) 33,217, sledila pa sta mu Marko Milič (Union Olimpija) 29,526 in Omar Cook (Crvena zvezda) 19,526. Peković je postal tudi najperspektivnejši igralec do 21. leta, tik za njim pa se je uvrstil Goran Dragić (Union Olimpija). Slednji bo poleg atraktivnih potez na sami tekmi poskrbel še za veselje pred velikim dogodkom. Med 19. uro in 19.45 bo na voljo vsem imetnikom koledarja lige NLB - prejeli ga bodo ob nakupu vstopnice - za avtograme. Ob 19.30 pa bodo potekale še kvalifikacije v metanju trojk in zabijanju. Osrednji dogodek, tekma "All Stars", se bo pričela ob 20. uri.

Košarkarji tudi v humanitarne namene

Igralci, ki bodo nastopili na "All Stars" tekmi, bodo v Mestni hiši kosili pri ljubljanskemu županu Goranu Jankoviću. Bodo pa tudi del humanitarnega dogodka, saj se bodo odpravili na obisk enega od društev, vključenih v Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije.

Monika Pučelj, Kocka, avto …

Glavna nagrada prireditve bo zelo mikavna. Eden izmed pokroviteljev lige NLB (KIA Motors) bo poskrbel, da se bo nekdo po koncu programa odpeljal domov z novim avtomobilov KIA Picanto. Med tekmo bo namreč organizator tekmovanja izžrebal eno izmed vstopnic, ki bo prinesla bogato nagrado. Vstopnice lahko kupite preko internetne strani www.esiti.com ter na različnih prodajnih mestih, cena pa je simboličnih 5 evrov. Prireditev bo imela tudi bogat spremljevalni program, saj bo nastopila koroška pevka žlahtnega glasu Monika Pučelj ter uveljavljena slovenska reperska skupina Kocka. Za vragolije pod, med in za koši bo skrbela madžarska akrobatska skupina Face team, za veselje najmlajših pa bo zadolžen klovn Žare.

Uradni spored:

19.30 – kvalifikacije v metanju trojk in zabijanju 20.00 – začetek tekme Vzhod – Zahod 20.55 – finale v metanju trojk 21.08 – finale v zabijanju

Ne spreglejte