Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 4. 2012,
12.41

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Liga NBA Dwight Howard Orlando Magic

Nedelja, 15. 4. 2012, 12.41

4 leta, 3 mesece

Bobcats dodali Moona, Howard poškodovan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ekipa Charlotte Bobcats je zaradi težav s poškodbami podpisala pogodbo s Jamario Moonom do konca letošnje sezone. Dwighta Howarda v postavo Orlando Magic ne bo do začetka končnice.

203 centimetre visoki Jamario Moon bo v ekipi nadomestil Borisa Diawa, kateri je odšel v San Antonio Spurs. Poleg tega sta se na listi poškodovanih znašla še Corey Maggette (težave z ahilovo tetivo) in Eduardo Najera (zlomljena kost v lobanji), ki v letošnji sezoni ne bosti grala več. Pred prihodom v Charlotte je Moon igral v razvojni ligi NBA (D – liga) za moštvo Los Angledes D-Fenders in dosegal 17,7 točk na tekmo. V najmočnejši ligi na svetu je igral še za Toronto, Miami, Cleceland in Los Angeles Clippers. V klubu pričakujejo, da bo nastopil že danes ponoči proti Bostonu, pri katerih ne bo Ray Allena. Ostrostrelec je izpustil že tekmo proti New Jersey, saj se je bolečina (in oteklina) v gležnju, ki ga muči že nekaj tednov, vrnila. Trener Doc Rivers verjame, da ne gre za hujšo poškodbo. Dejal je, da bi Allen igral, če bi bila to tekma v končnici.

S poškodbami pa se ukvarjajo tudi v Orlandu. Prejšnji teden so imeli težave glede spora na relaciji Stan Van GundyDwight Howard, sedaj pa ga imajo s Howardovo poškodbo. Izpustil je zadnjih pet tekem, zaradi težav s hrbtom, ki so se pojavile tudi v marcu. Tokratna diagnoza je hernija diska v spodnjem delu hrbta. Njegov povratek je odvisen od tega, kako se bo hrbet odzival na terapijo, verjetno pa ne bo več igral v rednem delu sezone in se bo spočit vrnil v končnici. Orlando je v času njegove odsotnosti zabeležil le eno zmago in doživel štiri poraze ter se nahaja na šestem mestu vzhodne divizije (vendar se lahko še povzpne na četrto mesto, saj za Bostonom zaostaja le eno zmago). Howardova pet tekem trajajoča odsotnost je najdaljša v karieri, saj je pred tem izpustil v eni sezoni največ štiri tekme (od tega samo dve zaradi poškodbe, ostale so se navezovale na razne kazni).

Od zvezdnikov, katerih ne bomo več videli v rednem delu sezone je tudi Andrea Bargnani, prvi nabor leta 2006, ki je član Toronto Raptors. Letos je odigral samo 31 tekem, saj ima že celo sezono težave z manjšimi poškodbami, in dosegal 19,5 točk in 5,5 skokov. Ker Toronto nima več možnosti za končnico so se odločili, da dokončno odpravi poškodbe in se zdrav vrne v naslednji sezoni.

Ne spreglejte