Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
14. 3. 2013,
14.38

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jaka Blažič Široki

Četrtek, 14. 3. 2013, 14.38

1 leto, 2 meseca

Blažič: Ne bomo se predali

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Možnosti, da se Olimpija skozi šivankino uho uvrsti na zaključni turnir lige ABA, še obstajajo. Branilec Jaka Blažič si želi pomoči drugih ekip, vendar ve, da morajo opraviti tudi svoje delo.

Dva kroga pred koncem Olimpija zaostaja za četrtim mestom za dve zmagi. Ob dvojnem ljubljanskem uspehu bi morala dvakrat kloniti še Budućnost in Radnički. Slednji igra že danes, izbranci Saše Filipovskega pa bodo jutri gostili v Stožicah Široki. "Želja je, da bi nekatere druge ekipe igrale za nas. A moramo mi premagati Široki, ki je v zadnjem krogu premagal Crveno zvezdo. Ekipa ni slaba. Pomembno bo, da bomo od zunanjih košarkarjev zaustavili Marka Šutala, od visokih košarkarjev pa je nevaren Željko Šakić. Upamo na zmago," pred dvobojem z bosanskim predstavnikom, ki se bori za obstanek, poudarja Jaka Blažič, ki mu je žal poraza proti Ciboni v prejšnjem krogu: "Vemo, kaj nam bi pomenila zmaga. Nekateri smo morda pregoreli v preveliki želji."

Če danes Radnički zmaga, se za Olimpijo zgodba o zaključnem turnirju zaključi. Blažič pravi, da razočaranje bo prisotno: "Vsak športnik si želi namreč zmagovati. A je treba pogledati na vse okoliščine. Ključna igralca sta nas zapustila med sezono. Se bomo pa borili, dokler bodo obstajale možnosti. Ne bomo se predali."

Najverjetneje bo Olimpija prihodnje leto igrala v evropskem pokalu, ki je zelo kakovostno tekmovanje in za mlade košarkarje Olimpije bi bilo dobrodošlo, da bi nastopali v tako močni ligi. "Motivacija bo prisotna. Za nas je bila evroliga dobrodošla, saj smo dobili veliko minut," je dejal Blažič, ki ne razmišlja o bližnji prihodnosti, saj je osredotočen na tekme, ki prihajajo. In pričakujejo se tudi novi obračuni z aktualnim prvakom Krko, ki je v zadnjem krogu lige ABA zapravil prednost proti Cedeviti in zagrebškemu klubu omogočil, da se je po številu zmag izenačil z Ljubljančani. "Krka je na žalost izgubila. Bo pa zato proti nam toliko bolje igrala (smeh, op.p.)," se je za konec pridušal Blažič – s 13,7 točke najboljši strele zeleno-belih v regionalnem tekmovanju.

Ne spreglejte