Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
9. 7. 2018,
18.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,39

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Klemen Prepelič Beno Udrih Petrol Olimpija

Ponedeljek, 9. 7. 2018, 18.00

5 let, 9 mesecev

Beno Udrih na radarju Olimpije

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,39
Beno Udrih | Foto Reuters

Foto: Reuters

Pri Petrolu Olimpiji so teden začeli z naznanitvijo podpisa nove pogodbe s kosovskim reprezentantom Erjonom Kastratijem. Kaj kmalu pa bi lahko javnost obvestili o občutno bolj zvezdniški okrepitvi, saj Ljubljančani v svoje vrste vabijo Bena Udriha.

Slovenski državni prvak bo v sredo dočakal tekmece v skupinskem delu Fibine lige prvakov. V zmajevem gnezdu pa medtem že pospešeno sestavljajo igralski mozaik. Od danes je jasno, da bo v zelenem dresu še naprej igral tudi kosovski reprezentant s slovenskim potnim listom Erjon Kastrati.

Pri Olimpiji pa so medtem vrgli vabo proti enemu od najbolj vidnih nekdanjih članov. Gre za Bena Udriha, ki se je po dvanajstletni karieri v ligi NBA letos vrnil v Evropo in okrepil vrste Žalgirisa ter se z njim pod vodstvom Šarunasa Jasikevičiusa zavihtel na zaključni turnir evrolige.

Klemen Prepelić
Sportal Zvezdniški prestop Klemna Prepeliča

Čas za vrnitev?

Zanimivo, pred tremi meseci je Beno Udrih na svojem Instragram profilu objavil fotografijo iz leta 2001, ko je bil član tedaj evroligaške Olimpije. "Ne tako daleč nazaj," je pripisal 36-letni Savinjčan. Zdaj se, resda po nepotrjenih informacijah, 191 centimetrov visoki organizator igre pogaja z vodstvom ljubljanskega kluba.

Udrih je sicer v Ljubljano leta 2000 prišel iz savinjskih Hopsov. Leta 2002 ga je pot vodila v Maccabi. Igral je še za Milano in Saratov, nato pa se je preselil v ZDA. V ligi NBA je igral za Sacramento, Milwaukee, Orlando, New York, Memphis, Miami in SA Spurs, s katerim je bil tudi prvak.

Beno Udrih | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Še vsaj dve okrepitvi

O imenih morebitnih okrepitev, tako kot v primeru reprezentantov Eda Murića in Alekseja Nikolića, ki sta bila pred tedni v košarkarskih kuloarjih prav tako zelo blizu Olimpiji, direktor kluba Roman Lisac ne želi govoriti. Obljublja pa vsaj še dve, morda celo tri okrepitve. Tudi kakšno bolj izkušeno ime. "Vedno gre za vprašanje finančnih želja igralcev. Tu nato trčimo ob vprašanje dosegljivosti," odgovarja Lisac.

"Želimo na višjo raven, delujemo v okviru finančnih zmožnosti. Vse imamo pod nadzorom. Vsaka naša poteza je denarno pokrita. Smo pa ponosni, da bo imela Olimpija v svojih vrstah tri zares nadarjene mladeniče. Ob Sanonu še Šamanića in Simonovića. To so trije fantje, za katerimi bi si marsikdo v Evropi obliznil prst. Zdaj moramo ekipo zapreti še z izkušnjami," dodaja direktor ljubljanskega kluba.

Kdo odhaja, kdo ostaja?

Olimpija je sicer v zadnjih tednih naznanila že pet okrepitev. V Stožice prihajajo mladi hrvaški reprezentant Luka Šamanić, ameriški center Marvin Jones, veliki up črnogorske košarke Marko Simonović, povratnik Miha Lapornik in prišlek iz Šenčurja Jan Rebec.

Njihovi soigralci bodo zanesljivo tudi Igor Tratnik, Jan Špan, Dražen Bubnić, Roko Badžim, Mirza Begić in Issuf Sanon, ta se te dni sicer dokazuje v poletni ligi NBA. Nove delodajalce pa že imajo Devin Oliver, Jordan Morgan (oba odhajata v Banvit) in Mitch McCarron, ki je odpisal za Melbourne United.

Ne spreglejte