Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
20. 2. 2017,
7.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

New Orleans Pelicans Russell Westbrook LeBron James Liga NBA Anthony Davis

Ponedeljek, 20. 2. 2017, 7.00

6 let, 7 mesecev

All Stars tekma v New Orleansu (2017)

Norišnica v ligi NBA: prestop Cousinsa in strelski rekordi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Anthony Davis | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Najboljši košarkarji v ligi NBA so se pomerili na tradicionalni vsakoletni tekmi zvezdnikov All Stars v New Orleansu. V dvoboju, ki je postregel z najvišjim številom košev v zgodovini tekmovanja, je Zahod premagal Vzhod s 192:182, lovoriko za najboljšega igralca pa je prejel Anthony Davis. Dosegel je kar 52 točk in z naskokom popravil dozdajšnji rekord legendarnega Wilta Chamberlaina. V New Orleansu je odmeval tudi prestop DaMarcusa Cousinsa, ki zapušča Sacramento. Okrepil bo Pelikane, pri katerih blesti Davis.

V večeru, ko si največji zvezdniki lige NBA dajo duška in skušajo na parketu pokazati čim več vrlin, s katerimi leta in leta plenijo pozornost v najmočnejšem košarkarskem tekmovanju na svetu, je padlo kar nekaj rekordov.

Westbrook in Durant spet soigralca

Russell Westbrook je bil razigran v New Orleansu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Russell Westbrook je bil razigran v New Orleansu. Foto: Guliverimage/Getty Images Strelci so bili v nedeljo, 19. februarja 2017 v New Orleansu tako razigrani, da so poskrbeli za rekordno število košev.

To je bil večer, v katerem so družno pozabili na obrambo. To ni bilo všeč vsem igralcem, ki so zastopali barve konference (po tradicionalnem ključu sta nastopili selekciji vzhodne in zahodne konference). Največ pripomb na pomanjkanje obrambnih vložkov je imel Russell Westbrook, ki se je izkazal z drugim strelskim dosežkom večera. Dosegel je 41 točk, odlično sodeloval z nekdanjim soigralcem Kevinom Durantom in le za las ostal za 55 let starim rekordom, ki ga je (42 točk) na tekmah All Stars držal legendarni center Wilt Chamberlain.

Če ni uspelo Westbrooku, pa je z lahkoto Anthonyju Davisu, ki si je v nedeljo privoščil tekmece in kraljeval pod košema. Visoki zvezdnik, ljubljenec navijačev New Orleansa, je dosegel neverjetnih 52 točk in se vpisal v zgodovino lige NBA.  

Rekordni strelski izkupiček Anthonyja Davisa:

Prejel je priznanje za MVP igralca dvoboja, v katerem ni manjkalo atraktivnih podaj in zabijanj, na svoje pa so prišli tudi ljubitelji natančnih metov za tri točke. Davis je prvi košarkar po Kobeju Bryantu (2011), ki je postal najboljši strelec All Stars tekme in najboljši igralec na domačem parketu. Samo v zadnji četrtini je dosegel okroglih 20 točk.

Vroči prestop: Cousins se seli v New Orleans!

Prvi zvezdnik Sacramenta DeMarcus Cousins bo v prihodnje igral za New Orleans Pelicans. Kluba sta dosegla dogovor, Sacramento pa bo v zameno za vrhunskega centra, ki je na tekmi zvezdnikov igral le dve minuti, prejel kar nekaj igralcev. V Kalifornijo se selijo Buddy Hield, Tyreke Evans in Langston Galloway, Sacramento pa bo deležen tudi dveh igralcev z letošnjega nabora (prvi in drugi izbor). Dres Pelikanov bo poleg Cousinsa, ki je v tej sezoni s povprečjem 27,8 točk na tekmo četrti strelec lige NBA, nosil tudi Izraelec Omri Casspi.

All Stars 2017:

Zahod : Vzhod 192:182
Davis 52 (met iz igre 26/39), 10 sk., Westbrook 41 (met iz igre 16/26), Durant 21, 10 sk., 10 podaj, Curry 21 (met za tri točke 5/11), Harden 12, 10 izg. žog; Antetokounmpo 30 (met iz igre 14/17), James 23, Irving 22, 14 podaj, 7 sk., Thomas 20, Lowry 19, DeRozan 16
Ne spreglejte