Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
1. 4. 2017,
10.38

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Alen Omić Eurocup Unicaja Malaga Valencia

Sobota, 1. 4. 2017, 10.38

6 let, 6 mesecev

Alen Omić navdušil s predstavo leta

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Alen Omić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Po dveh tekmah velikega finala Eurocupa so košarkarji Unicaje in Valencie izenačeni. Unicaja je z veliko pomočjo Alena Omića, ki se je z najboljšo predstavo v dresu novega moštva veselil dvojnega dvojčka, izsilila odločilno tretjo tekmo. Povrhu vsega je v ključnih trenutkih odigral pomembno vlogo.

Unicaja Malaga je prvič v tej sezoni porazila Valencio, ogromno zaslug za skalp vodilnega moštva španskega prvenstva pa je imel slovenski reprezentant Alen Omić, ki se v Španiji spet prebuja.

Na Iberski polotok je prišel kot posojeni košarkar Anadolu Efesa, pri katerem se ni naigral. Naturalizirani center slovenske izbrane vrste se je v Malagi hitro našel, v zadnjem času pa zaradi poškodbe prvega centra Dejana Muslija dobiva veliko priložnosti.

Trener Joan Plaza ga je pričakovano poslal v prvo peterko tudi na drugi tekmi finala Eurocupa proti Valencii. Omić je prikazal predstavo leta in se na koncu razveselil dvojnega dvojčka. Desetim točkam je namreč dodal še 12 skokov, kar je njegova najboljša igra v dresu Unicaje – na prvi tekmi finala je dosegel osem točk in 12 skokov. Res, da je imel takrat boljši statistični indeks, vendar je tokrat sodeloval pri zmagi.

Omić reševal ekipo, ki se je navidezno potapljala

V sredo ga čaka odločilna tretja tekma finala Eurocupa. Zmaga bi mu pomenila ogromno, saj še nima lovorike na mednarodni ravni. | Foto: V sredo ga čaka odločilna tretja tekma finala Eurocupa. Zmaga bi mu pomenila ogromno, saj še nima lovorike na mednarodni ravni. Povrhu vsega je odigral pomembno vlogo v trenutku, ko se je Valencia po vstopu v tretjo četrtino, pred katero je zaostajala s 34:43, približala na vsega tri točke zaostanka (40:43). V delnem izidu 12:0 za Unicajo je Omić prispeval štiri točke, v tem času še trikrat pobral žogo pod obročem ter s soigralci pobegnil na varnih 55:40.

Razprodana dvorana je bila takrat v deliriju, četa Joana Plaze pa je napovedala pohod k zmagi (79:71). Omić je tekmo, na kateri je bil sodnik Slovenec Damir Javor, končal z drugim najvišjim indeksom. Pohvalil se je s številko 17, soigralec Jamar Smith pa je dvoboj končal pri številki 24 – 20 točkam je dodal štiri podaje in skoke. Američan je povrhu vsega zadel tudi pet trojk iz devetih poskusov.

"Zmaga je za nas zelo pomembna. Vzeli si bomo dan počitka, da bomo pozabili to tekmo in se pripravili na vrnitev v Valencio, kjer moramo igrati tako kot tokrat. Čvrsti smo bili in si priborili lepo zmago. Zame je to prvi finale in zelo vesel bi bil, če bi mi uspelo osvojiti to lovoriko. Nikdar je ne bi pozabil. Imamo zelo dobro ekipo, v Malagi pa se odlično počutim. In ko je vse tako, kot mora biti, potem z užitkom igraš košarko," je bil Omić vidno vesel po pomembni zmagi Unicaje.

Odločilna tretja tekma bo v sredo, 5. aprila, ob 20.30, prednost domačega terena pa bodo imeli košarkarji Valencie.

Finale Eurocupa

1. tekma, torek
Valencia : Unicaja Malaga 68:62 (50:48, 35:35, 20:20) /1:0/
Dubljević 14, Sastre 13; Brooks 11, Fogg 8, Omić 8 (met za dve 4/6), 12 skokov

2. tekma, petek
Unicaja Malaga : Valencia 79:71 (64:51, 43:34, 21:16) /1:1/
Smith 20, Omić 12 (met za dve točki 6/8), 10 skokov; Vives 14, van Rossom in Dubljević 11

3. tekma, sreda, 5. april:
20.30 Valencia – Unicaja Malaga

*Igra se na dve dobljeni tekmi.
//izid v zmagah

Ne spreglejte