Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 11. 2020,
17.51

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Helios Suns ABA 2 liga ABA

Ponedeljek, 2. 11. 2020, 17.51

3 leta, 5 mesecev

prvi turnir med 9. in 18. novembrom

Košarkarji Helios Suns začenjajo v mehurčku na Zlatiboru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Helios Suns Krka | Domžalsko ekipo Helios Suns pa na prvem turnirju čakajo obračuni z Mladostjo iz Zemuna (9. novembra), sarajevskimi Spars, Gorico in Zlatiborom. | Foto Grega Valančič/Sportida

Domžalsko ekipo Helios Suns pa na prvem turnirju čakajo obračuni z Mladostjo iz Zemuna (9. novembra), sarajevskimi Spars, Gorico in Zlatiborom.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Vodstvo košarkarske lige Aba 2 je zaradi težav z novim koronavirusom predstavilo nov sistem tekmovanja za sezono 2020/21. Tekmovanje bo v rednem delu turnirsko, prvi turnir pa bo med 9. in 18. novembrom, so sporočili iz lige.

Crvena zvezda Krka
Sportal Visok poraz Krke v Beogradu

Redni del sezone bodo sestavljali trije turnirji, na dveh bodo igrali po štiri kroge, na zadnjem pa pet. Prvi turnir bo na Zlatiboru, domžalsko ekipo Helios Suns pa na prvem turnirju čakajo obračuni z Mladostjo iz Zemuna (9. novembra), sarajevskimi Spars (12.), Gorico (16.) in domačim Zlatiborom (18.).

Po 13 krogih, ko se vsaka ekipa pomerila z vsako, bo končnica z osmimi klubi ter tako imenovani "playout" s štirimi klubi. Četrtfinalni pari bodo na izpadanje, prvi po rednem delu bo igral z osmim, drugi s sedmim, tretji s šestim in četrti s petim. Zmagovalci bodo napredovali v polfinale, nato pa bo sledil še finale.

Prvi turnir na Zlatiboru v Srbiji bo zaradi koronske krize potekal po posebnem covid-protokolu, kar pomeni, da bodo lahko v koronski mehurček pripotovali samo popolnoma zdravi igralci.

Helios Suns Zlatorog
Sportal Košarkarji Helios Suns morajo na prisilni počitek

Negativni testi, maske ...

Ekipe oziroma igralci bodo morali imeti pred prihodom negativen PCR-test, ne starejši od 72 ur. Ob vstopu v hotel se bodo ekipe še enkrat testirale, hitri kontrolni testi pa se bodo izvajali tudi med samim turnirjem. Nošenje mask bo obvezno tako v hotelu kot v dvorani, razen med tekmo.

Preberite še:

KK Krka : KK Cedevita Olimpija, superpokal
Sportal Krka ostaja neporažena
Ne spreglejte