Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 1. 2008,
18.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 18. 1. 2008, 18.47

8 let

Zelo pomembna sezona za QuickStep

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pred 27 kolesarji belgijske ekipe Pro Toura Quick.Step je najpomembnejša sezona v njihovi karieri.

Ob koncu sezone se namerava umakniti sponzor in vsi kolesarji v ekipi pričakujejo, da bodo uspehi Paola Bettinija in Toma Boonena prepričali morebitnega novega sponzorja. Oba imata veliko možnosti, da dosežeta zastavljene cilje. Ekipa, ki jo sestavljajo pretežno italijanski in belgijski kolesarji, bo letos po dolgem času v novih, skoraj belih barvah.

Kolesarji, športni direktorji Luca Guercilena, Davide Bramati (oba Ita), Wilfried Peeters, Rik Van Slycke in Dirk Demol (vsi Bel) ter menedžer ekipe Patrick Lefevere so se javnosti predstavili danes v Kortrijku. Najbolj pomembna novica za vse v ekipi je, da so pri Quick.Stepu pripravljeni še štiri leta sponzorirati ekipo, če bo Lefevere pripeljal še enega sponzorja, ki bi bil pripravljen v ekipo vložiti 4 milijone evrov na sezono. Letni proračun ekipe znaša 10 milijonov.

Največja zvezdnika v ekipi sta Boonen in Bettini, ki imata vsak svoje cilje. Boonen si želi uresničiti željo iz otroštva in slaviti na dirki Milano-Sanremo. Hkrati želi v prvih etapah Toura voziti v rumeni majici vodilnega. Veliko bolj nemogoča se zdi namera Paola Bettinija, ki želi kot prvi kolesar v zgodovini trikrat zapored osvojiti naslov svetovnega prvaka ter ubraniti naslov olimpijskega prvaka. Hkrati pa bi Bettini rad slavil na dirki po Flandriji, saj se prav lahko zgodi, da bo letošnja sezona njegova zadnja.

Poleg teh dveh izjemnih kolesarjev je v ekipi še veliko odličnih kolesarjev. Italijanski prvak Giovanni Visconti, belgijski prvak Stijn Devolder, Gert Steegmans, Matteo Tosatto, Sebastien Rosseler, Kevin Van Impe, Juan Manuel Garate so vsi kolesarji, ki so sposobni zmagati. ''Kljub temu, da prihodnost ekipe še ni jasna, smo vsi sproščeni in pričakujem zelo dobro sezono. Tom in Paolo imata takšno karizmo, ki se pozitivno reflektira tudi na nas. Prav zaradi tega smo tako močni,'' je na predstavitvi ekipe dejal Gert Steegmans, ki je lani slavil etapno zmago na Touru.

Ekipa Quick.Step za letošnjo sezono:

Carlos Barredo (Špa), Paolo Bettini (Ita), Tom Boonen (Bel), Matteo Carrara (Ita), Wilfried Cretskens (Bel), Steven De Jongh (Niz), Stijn Devolder (Bel), Alexander Efimkin (Rus), Ad Engels (Niz), Mauro Facci (Ita), Juan Manuel Garate (Špa), Dmytro Grabovskyy (Ukr), Kevin Hulsmans (Bel), Alessandro Proni (Ita), Sebastien Rosseler (Bel), Leonardo Scarselli (Ita), Hubert Schwab (Švi), Kevin Seeldraeyers (Bel), Gert Steegmans (Bel), Andrea Tonti (Ita), Matteo Tosatto (Ita), Jurgen Van De Walle (Bel), Kevin Van Impe (Bel), Davide Vigano (Ita), Giovanni Giovanni (Ita), Wouter Weylandt (Bel) in Maarten Wynants (Bel).

Ne spreglejte