Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 6. 2010,
20.34

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 15. 6. 2010, 20.34

6 let, 7 mesecev

Vodilni Bole slavil tudi v Beljaku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Druga etapa 17. kolesarske dirke Po Sloveniji od Ljubljane do avstrijskega Beljaka je pripadla Gregi Boletu, ki tako uspešno brani rumeno majico. Na tretjem mestu še en Slovenec, Matej Stare.

Cilj – Beljak (166 km) 1. Grega Bole (Slo) Lampre-Farnese Vini 4;06:50 2. Daniele Bennati (Ita) Liquigas-Butan plin 3. Matej Stare (Slo) Sava 4. Blaž Furdi (Slo) Sava 5. Giovanni Visconti (Ita) ISD-Neri 6. Mitja Mahorič (Slo) Adria Mobil 7. Anders Lund (Dan) Saxo Bank 8. Kristijan Koren (Slo) Liquigas-Butan plin 9. Radoslav Rogina (Hrv) Loborika 10. Francesco Failli (Ita) Acqua & Sapone vsi isti čas … Uradni rezultati

163 km - 3 km do cilja - V ospredju so kolesarji Liquigasa in Adrie Mobil.

160 km - 6 km do cilja - Na čelu so štirje kolesarji Liquigasa, med njimi Kristijan Koren in Vincenzo Nibali, za njimi pa rumena majica, Bole, in še nekaj kolesarjev Save.

156 km – 10 km do cilja - V ospredju je skupina 35 kolesarjev, prevladujeta kolesarja ekipi Saxo Bank in Liquigas.

150 km – 16 km do cilja - 35 sekund za prvo skupino je gorski cilj prečkala manjša skupina kolesarjev, medtem ko naslednja skupina zaostaja približno minuto. Začel se je spust v dolino po spolzki in mokri cesti.

Gorski cilj II. kategorije – Bad Bleiberg (149 km)

148 km – 18 km do cilja - Glavnina se bliža gorskemu cilju. V ospredju je še naprej skupina 25 kolesarjev, med tistimi, ki so izgubili stik, je tudi Marko Kump (Slo/Adria Mobil), ki ima zeleno majico in zaostaja 30 sekund.

147 km – 19 km do cilja - V ospredju je skupina 25 kolesarjev, na čelu katere je kolesar ekipe Liquigas. Tempo je narasel.

145 km - 21 km - Razmerje na vzponu se je močno spremenilo, saj je pričelo deževati. Glavnina se ne ustavlja.

144 km – 22 km do cilja - Pričeli so se vrstiti napadi, v ospredju je Vincenzo Nibali (Ita/Liquigas), 20 m za njim kolesar Saxo Bank. To je skupina 25 kolesarjev, v kateri so v ospredju Tomaž Nose (Slo/Adria Mobil), Giovanni Visconti (Ita/ISD - Neri) in ostali favoriti za zmago v skupnem seštevku.

141 km - 25 km do cilja - Tempo je še naprej maksimalen, glavnina je raztegnjena, na čelu pa so štirje kolesarji Saxo Bank. V zaveterju sta Vincenzo Nibali (Ita/Liquigas) in Robert Kišerlovski (Hrv/Liquigas), za njima pa še Greba Bole.

141 km - Po 1 km vzpona je še naprej v ospredju ekipa Saxo Bank, rumen majica pa se nahaja na 10. poziciji. Vse več kolesarjev izgublja stik z glavnino, v kateri je približno 70 kolesarjev.

140 km - Glavnina je pričela z vzponom na drugi gorski cilj. V prvem zelo ostem delu je kolesarji Saxo Bank narekujejo hud tempo, takoj za njimi pa je v rumeni majici Bole. Po 500 m vzpona je glavnina skupaj.

138 km - Dva kilometra po letečem cilju je bil ubežnik ujet.

136 km - Prednost ubežnika znaša le še minuto.

Leteči cilj – Bistrica (136 km) 1. Luka Rakuša (Slo/Delo revije) - 5 točk 2. Jaroslaw Marycz (Pol/Saxo) - 3 točke 3. Frank Hoj (Dan/Saxo) - 1 točka

133 km - Glavnina zaostaja le še minuto in 15 sekund za Rakušo. Na čelu skupine kolesarje so še vedno tekmovalci Saxo Bank. Tempo glavnine bo sedaj vse večji, saj se bliža začetek zelo pomembnega vzpona na Bad Bleiberg.

126 km - Tempo na čelu glavnine so začeli narekovati kolesarji ekipe Saxo Bank. Za njimi se nahajajo kolesarji moštva ISD-Neri. Prednost ubežnika se je zmanjšala na minuto in 50 sekund.

124 km - Prednost vodilnega znaša 2 minuti in 20 sekund, Lampre pa še naprej narekuje tempo v glavnini.

119 km - Ubežnik ima 2:45 minute prednosti, v glavnini je na čelu ekipa Lampre, vodilni Grega Bole pa se nahaja na šesti poziciji.

116 km - Prednost Rakuše znaša 3:10 minute. Do cilja bo kot kaže sončno vreme, zato se obeta sijajen zaključek etape.

108 km - Tudi glavnina je prečkala leteči cilj in sedaj zaostaja že nekoliko več. Ubežnik ima 4:09 minute prednosti, vendar bo prednost težko ohranil, saj v nadaljevanju etape piha veter v prsa.

108 km - Ubežnik je prečkal leteči cilj, glavnina pa se mu vse bolj približuje. Tempo diktira Lampre.

Leteči cilj – Bače (108 km) 1. Luka Rakuša (Slo/Delo revije) - 5 točk 2. Vitalij Buts (Ukr/Lampre) - 3 točke 3. Andrea Grendene (Ita/Lampre) - 1 točka

104 km - Kot zanimivost, na drugi gorski cilj bo kolesaril tudi Riccardo Ricco (Ita/Ceramica), ki je v prvi etapi padel cca 8 km do cilja in zaradi tega po sodniškem ogledu posnetkov zaostal 4:25 minute. Italijan je bil eden glavnih favoritov za skupno zmago na dirki, s padcem pa je zapravil vse možnosti.

102 km - Kolesarji so slabo uro oddaljeni od drugega gorskega cilja – Bad Bleiberg. Ubežnik ima vse manjšo prednost, ki sedaj znaša 3 minute in 46 sekund.

93 km - Prednost Rakuše, ki je v zadnjem času v zelo solidni formi, minuli vikend je na dirki Po Zgornji Avstriji končal na petem mestu, se zmanjšuje in glavnina ima le še 4:21 minute zaostanka.

87 km - Prednost vodilnega znaša pet minut, kolesarji so že mimo postaje z okrepčili. Kot kaže se bo vreme izboljšalo.

83 km - Luka Rakuša ima v ospredju 5 minut in 20 sekund prednosti pred glavnino, kateri se je znova pridružil Kerkez. Glavnina je raztegnjena, tempo diktira Lampre, cesta je mokra, vendar sije sonce.

80 km - Ubežnik ima 6 minut in 15 sekund prednosti, za njim se nahaja Kerkez, ki pa ima minuto in 25 sekund prednosti pred glavnino.

75 km - Takoj po koncu spusta je začelo močno deževati. V ozadju je na spustu glavnini pobegnil Vladimir Kerkez (Slo/Sava). Vodilni ima še vedno več kot šest minut prednosti.

70 km - Ubežnik je prečkal gorski cilj in se spušča proti Avstriji. Cesta je suha cesta, zato ni večjih težav za kolesarje.

Slovensko – avstrijska meja (62 km)

Gorski cilj I. kategorije – Ljubelj (60,5 km) 1. Luka Rakuša (Slo/Delo revije) - 12 točk 2. Vladimir Kerkez (Slo/Sava) - 8 točk 3. Stephane Rossetto (Fra/ Vacansoleil) - 6 točk

56 km - Vodilni Luka Rakuša (Slo/Delo revije) je začel z vzponom na Ljubelj, njegova prednost pred glavnino pa znaša 6 minut in 20 sekund. Cestišče je suho in le želimo si, da bo tako tudi na spustu v Avstrijo.

50 km - Prednost vodilnega kolesarja ekipe Delo revije znaša šest minut, na progi pa dežuje.

45 km - Po prvi uri dirke povprečna hitrost znaša 43 km/h. Ubežnik nadaljuje s samostojno vožnjo, medtem ko se glavnina v lagodnem tempu, ki ga narekujejo kolesarji Lamprea, približuje Tržiču.

44 km - Bole je 19. slovenski kolesari, ki na dirki Po Sloveniji nosi rumeno majico. Grega je obenem 24. Slovenec z vsaj eno etapno zmago. Doslej je bila na sporedu 101. etapa v zgodovini dirke Po Sloveniji, 43 etapnih zmag pa je šlo v slovenske roke.

38 km - Prednost vodilnega je po letečem cilju močno narasla in znaša že štiri minute in pol. Kolesarji ekipe Lamprea, ki narekujejo tempo, so močno upočasnili.

32 km - Luka Rakuša (Slo/Delo revije) je že prečkal leteči cilj, njegova prednost pred glavnino, v kateri tempo narekujejo kolesarji Lamprea, znaša dve minuti in pol.

Leteči cilj – Kranj (31 km) 1. Luka Rakuša (Slo/Delo revije) - 5 točk 2. Marcin Sapa (Pol/Lampre) - 3 točke 3. Manuele Mori (Ita/Lampre) - 1 točka

25 km - Ubežnik se približuje letečemu cilju v Kranju in hkrati povečuje prednost pred glavnino, ki sedaj znaša minuto in pol.

24 km - Naslednji kolesarji imajo posebne majice glede na točkovanje v skupnem seštevku: Rumena (vodilni v skupnem seštevku): Grega Bole (Slo) Modra (vodilni po točkah): Marko Kump (Slo) Pikčasta (vodilni po točkah za gor. cilje): Stephane Rossetto (Fra) Bela (vodilni med mladimi kolesarji): Michael Van Stayen (Bel)

23 km - Ubežnik je prednost povečal na eno minuto.

20 km - Rakuša ima 10 sekund prednosti pred glavnino, ki je upočasnila tempo, zato ubežnika pridobiva prednost. Na dirki rahlo dežuje, temperatura pa znaša 21 stopinj Celzija.

17 km - 20 sekund za vodilnim je skupina šestih kolesarjev, potem pa sledi glavnina.

14 km - Ubežnik ima 15 sekund prednosti pred glavnino, pričelo pa je deževati.

10 km - Edini, ki je doslej uspel pobegniti, je Luka Rakuša (Slo/Delo revije). V ozadju se še naprej vrstijo poskusi pobega iz glavnine.

7 km - Pričeli so se vrstiti prvi poskusi pobegov. V ospredju je kolesar španske ekipe Xacobea Galicia. Glavnina je razpotegnjena, trenutna hitrost pa znaša 50 km/h.

4 km - Glavnina še naprej kolesari v ugodnem tempu s povprečno hitrostjo 35 km/h.

1 km - Kolesari vozijo skupaj, trenutno še ni poskusov pobega.

Štart – Ljubljana - Dirka se je začela.

11.08 - Na sporedu bodo trije leteči in dva gorska cilja. Medtem ko je v prvi etapi za največjo selekcijo v zaključku poskrbelo mokro in spolzko cestišče, bo tokrat velika ovira za šprinterje vzpon na drugi gorski cilj - Bad Bleiberg.

11.05 - Uvodnih 5 km vožnje po prestolnici poteka v zaprti vožnji do Šentvida.

11.00 - V Ljubljani se je začela druga etapa 17. dirke po Sloveniji. Po prevoženih 166 km bo cilj že petič v Beljaku.

10.55 - Tokrat bo 2. etapa 17. dirke Po Sloveniji potekala po Sloveniji in Avstriji. V majici vodilnega po slovenskem zmagoslavju na uvodni etapi je Slovenec Grega Bole Lampre-Farnese Vini.

Ne spreglejte