Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
11. 6. 2018,
12.12

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

Natisni članek

Luka Mezgec Po Sloveniji

Ponedeljek, 11. 6. 2018, 12.12

5 let, 10 mesecev

Vesel je, da se vrača domov

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

Kolesarski klub Mitchelton-SCOTT, za katerega bo kolesaril tudi Luka Mezgec, na dirki Po Sloveniji računa na dobre nastope v uvodnih šprinterskih etapah. Veliko stavijo na šprinterja Caleba Ewana.

Tako se je Luka Mezgec lani veselil etapne zmage na dirki Po Sloveniji. | Foto: Vid Ponikvar Tako se je Luka Mezgec lani veselil etapne zmage na dirki Po Sloveniji. Foto: Vid Ponikvar

Dirka Po Sloveniji se bo začela v sredo in trajala pet dni. Prva dva dneva bosta zanimiva za tiste ekipe, ki računajo na zmago v kakšni od šprinterskih etap. In ena od teh je World Tour ekipa Mitchelton-SCOTT.

V svojih vrstah bo imela slovenskega šprinterja Luko Mezgeca, ki je lani na dirki Po Sloveniji zmagal v drugi etapi s ciljem v Ljubljani. Tudi letos bi zagotovo rad stopil na najvišjo stopničko. "Zelo se veselim domače dirke, zlasti po lanskih lepih spominih. Letos bo moja vloga nekoliko drugačna. Osrednja bo, da pripravimo šprinterski vlak in skušamo zmagati na uvodnih etapah, ki sta šprinterski."

Ekipa Mitchelton-SCOTT

Luka Mezgec
Jack Bauer 
Luke Durbridge 
Caleb Ewan 
Mathew Hayman 
Daryl Impey
Roger Kluge 

Mitchelton-SCOTT ima v svojih vrstah kolesarja, ki je na dirki Po Sloveniji prav tako zmagal na posamični etapi. Južnoafričan Daryl Impey je leta 2012 zmagal v drugi etapi.

Sportal Etape na dirki Po Sloveniji

"Dirko Po Sloveniji bomo izkoristili za zadnje priprave na francoski Tour. Zelo dober poligon bo, da dobro potreniramo šprinte, zlasti ker bodo nastopili tudi Marcel Kittel, Mark Cavendish in Dylan Groenewegen. Naš cilj je, da zmagamo na posamičnih etapah in dobro nastopimo na kronometru," pravi športni direktor Laurenzo Lapage.

Pri šprintih veliko računajo tudi na 23-letnega Caleba Ewana: "Imamo dve šprinterski priložnosti. Šli bomo na vso moč, da nam bo uspelo zmagati na kakšni od šprinterskih etap in se na najboljši način pripraviti na Tour."

Sportal Ekipe na dirki Po Sloveniji
Sportal Ko je bil kaos, so ga vrgli v morje in je moral splavati: ni vedel, v kaj se podaja
Sportal V Slovenijo prihaja zvezdnik svetovnega formata
Ne spreglejte