Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 5. 2014,
13.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič

Četrtek, 8. 5. 2014, 13.53

7 let, 12 mesecev

Primož Roglič do prve zmage v karieri na dirki po Azerbajdžanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
24-letni Slovenec Primož Roglič je zmagovalec 2. etape 3. kolesarske dirke po Azerbajdžanu (2.1). Avstralec William Clarke novi vodilni v skupnem seštevku dirke.

V današnji 187 kilometrov dolgi etapi so bili na sporedu trije kategorizirani vzponi. Prva dva sta bila druge, zadnji pa prve kategorije. Od vrha zadnjega gorskega cilja je bilo do cilja še dobrih 30 kilometrov. Dobrih 70 kilometrov do cilja sta glavnini pobegnila William Clarke (Drapac) in Primož Roglič (Adria Mobil). Ubežnika sta bila vseskozi složna in sta si hitro prikolesarila tri minute prednosti pred glavnino. Ta se je sicer podala v lov za njima, a sta bila Clarke in Roglič tokrat uspešnejša. V cilj sta prikolesarila z devetimi sekundami prednosti. Svojo prvo zmago v karieri na kategoriziranih dirkah Mednarodne kolesarske zveze je slavil Roglič, ki v zadnjih dveh sezonah, odkar nastopa v kolesarstvu, še nikoli ni nobene kategorizirane dirke končal v deseterici najboljših. Clarke je zasedel drugo mesto in oblekel majico vodilnega v skupnem seštevku, medtem ko je šprint glavnine dobil Rafael Andriato. "Sprva sem bil zaradi močnega vetra v drugi skupini, a nam je uspelo uloviti prvo skupino na devetdesetem kilometru. Na spustu sva pobegnila s Clarkom in uspelo nama je prvima prikolesariti v cilj, kjer sem slavil etapno zmago," je po sijajni zmagi povedal Roglič. Tudi tokratno etapo je krojil močan veter.

A to ni bilo vse, kar so kolesarji ekipe Adria Mobil osvojili v današnji etapi. Roglič si je z zmagami na gorskih ciljih priboril majico najboljšega kolesarja v točkovanju gorskih ciljev, medtem ko je Matej Mugerli osvojil majico najboljšega kolesarja v točkovanju letečih ciljev. Oba bosta v omenjenih majicah kolesarila v petkovi tretji etapi, ki bo prav tako razgibana in se bo končala s ciljnim vzponom.

Ne spreglejte