Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 3. 2021,
17.58

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Matej Mohorič Matej Mohorič Dirka po Kataloniji Peter Sagan

Sobota, 27. 3. 2021, 17.58

3 leta

Dirka po Kataloniji, 6. etapa

Peter Sagan dokazal, da še zna, Mohorič bežal, a ni uspel #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Peter Sagan | Peter Sagan je zmagovalec 6. etape Dirke po Kataloniji. To je njegova 115. zmaga v karieri in prva v tej sezoni. | Foto Guliverimage

Peter Sagan je zmagovalec 6. etape Dirke po Kataloniji. To je njegova 115. zmaga v karieri in prva v tej sezoni.

Foto: Guliverimage

Slovak Peter Sagan (BORA-hansgrohe) je zmagovalec 6. etape Dirke po Kataloniji od Tarragone do Matara (193,8 km). V skupinskem šprintu je ugnal Južnoafričana iz ekipe Israel Start-Up Nation Daryla Impeya in Kolumbijca Juana Sebastiána Molano (UAE-Team Emirates). Matej Mohorič je osvojil 23. mesto, Britanec Adam Yates (Ineos Grenadiers) ostaja v skupnem vodstvu. Dirka se bo jutri končala s ciljem v Barceloni.

Nekdanji trikratni svetovni prvak Peter Sagan je nazadnje zmagal oktobra lani, pred 165 dnevi, v 10. etapi Dirke po Italiji. Prejšnji konec tedna je bila na klasiki Milano-San Remo odličen četrti.

It was our goal today to go for the stage win, so the plan was to control the race from the start. I'd like to thank all...

Objavil/a Peter Sagan dne Sobota, 27. marec 2021

Mohorič bežal, a je bil ujet

Slovenski kolesar Matej Mohorič je osvojil 23. mesto. Do uspeha je skušal priti z begom, a mu še drugi zaporedni dan ni uspelo. Beg, ki je trajal od 12. kilometra in v katerem so bili poleg slovenskega tekmovalca ekipe Bahrain Victorious še štirje kolesarji, se je končal 22 kilometrov pred ciljem, ko je ubežnike ujela glavnina.

Matej Mohorič je etapo končal na 23. mestu.  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Matej Mohorič je etapo končal na 23. mestu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V zadnjih 20 kilometrih so sledili napadi posameznikov, 12 kilometrov je zasledovalcem na spustu ušel specialist za kronometer Francoz Remi Cavagna, toda ekipe, ki so računale na sprint, mu niso dovolile, da bi sam prišel na cilj.

Pri lovljenju sta bili že ves dan najbolj aktivni ekipi Bora-hansgrohe in UAE Emirates, nemški ekipi se je na koncu obrestovalo, saj je sprint dobil trikratni svetovni prvak, Slovak Peter Sagan, ki je tako vknjižil prvo letošnjo in 115. zmago v karieri.

Lennard Kämna
Sportal Kämna dobil peto etapo po Kataloniji, Mohorič šesti

Na prvih treh mestih vztrajajo kolesarji Ineosa

V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb, še vedno so na vrhu trije kolesarji ekipe Ineos Grenadiers. Adam Yates ima 45 sekund prednosti pred Avstralcem Richiejem Portom in 49 pred rojakom Geraintom Thomasom.

Ne spreglejte