Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 2. 2008,
17.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 21. 2. 2008, 17.55

8 let

Petacchi in Lastras

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zmagovalec 54. kolesarske dirke Po Andaluziji je Pablo Lastras. Zadnjo etapo v kateri zaradi zdravstvenih težav ni nastopil Borut Božič je dobil Alessandro Petacchi.

Borut Božič je zaradi zastrupitve s hrano noč preživel v bolnišnici. ''Zvečer sem moral v bolnišnico. Bruhal sem ter imel krče v želodcu. Nič nisem jedel. Bilo je hudo. Kljub temu, da se bolje počutim, nima smisla, da štartam zadnjo etapo. Sedaj se moram pozdraviti, saj že 1. marca vozim dirko Omloop Het Volk v Belgiji,'' je danes zjutraj za Sportal povedal Božič. Škoda je le priložnosti, saj je bila konkurenca šprinterjev na dirki takšna, da bi ob normalnem razpletu Božič lahko v treh etapah končal na odru za zmagovalce.

V 155 kilometrov dolgi etapi se ni zgodilo nič posebnega. Nekaj kolesarjev je bežalo v ospredju, a jih je glavnina ulovila 10 kilometrov pred ciljem. V ciljnem šprintu je že tretjo zaporedno zmago dosegel Alessandro Petacchi, kar je njegova 4. zmaga letos. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Salvil je 32-letni Pablo Lastras Garcia, kateremu je to prva letošnja zmaga. Doslej je v desetletni profesionalni karieri slavil 12 zmag. Lastras je eden redkih kolesarjev, ki je slavil etapno zmago na Giru (2001), Touru (2003) in Vuelti (2002). Leta 2001 je na Giru slavil v etapi s ciljem v Gorici v kateri je bil tretji Uroš Murn.


Rezultati 5. etape, Antequera-Cordoba, 155 km:

1. Alessandro Petacchi (Ita) Milram 3;49:20 2. Denis Flahaut (Fra) Saunier Duval-Scott 3. Sebastian Siedler (Nem) Skil-Shimano 4. Giovanni Visconti (Ita) Quick.Step 5. Steven De Jongh (Niz) Quick.Step 6. Marco Marcato (Ita) Cycle Collstrop 7. Aitor Galdos (Špa) Euskaltel-Euskadi 8. Aitor Perez Arrieta (Špa) Extremadura-G.Gallardo 9. Jesus Rosendo (Špa) Andalucia-Cajasur 10. Arnaud Coyot (Fra) Caisse d'Epargne vsi isti čas

Ni štartal: Borut Božič (Slo) Cycle Collstrop

Ne spreglejte