SiolNET. Sportal Kolesarstvo
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Perutnina se je predstavila javnosti

1

termometer

 | Foto:
Kot prva izmed večjih slovenskih kolesarskih ekip se je javnosti v Grand Hotelu Primus na Ptuju predstavila članska ekipa Kolesarskega kluba Perutnina Ptuj.

V letošnjo sezono vstopa 12 kolesarjev popolnoma prenovljenih in bodo prepoznavni po novi belo-svetlo zeleni barvni kombinaciji. S sloganom "Naravno fit" reklamirajo izdelke sponzorja Perutnine. Poleg tega je ekipo okrepilo kar nekaj znanih imen slovenskega kolesarstva. Kljub temu, da je prestop Jureta Kocjana in Kristjana Fajta šele pred kratkim postal uraden, Kocjan že jutri zgodaj zjutraj odhaja na dirko po Kubi. Poleg njega bo Srečko Glivar na "toplo" odpeljal še Mitjo Mahoriča, Mateja Stareta, Kristjana Korena, Radoslava Rogino in Matijo Kvasino. Kar 13 etap bodo morali prevoziti kolesarji med 5. in 17. februarjem.

Ekipo zapustil zgolj en kolesar

Vsekakor bodo letos za doseganje rezultatov v prvi vrsti še naprej zadolženi Mitja Mahorič, Matej Stare, Radoslav Rogina in Matija Kvasina. Tem štirim bodo v veliko pomoč še Kristjan Koren (lani Sava), Kristjan Fajt in Jure Kocjan (oba Radenska), ki so poleg Luke Rakuša (gorskega kolesarja) nove okrepitve direktorja Reneja Glavnika. Edini kolesar, ki je zapustil ekipo, je Aldo Ino Ilešič, ki je odšel v kranjsko Savo.

Lani je barve Perutnine v članskih vrstah branilo le devet kolesarjev. Dosegli so 17 zmag, od katerih jih je kar pet dosegel Matej Stare. Lansko sezono je ekipa, ki je registrirana kot kontinentalna ekipa, končala na sijajnem 10. mestu na lestvici Europe Toura. Vsekakor so to sijajni rezultati, ki pa jih letos seveda hočejo preseči.

Glivar: Želim si homogeno ekipo

Športni direktor Srečko Glivar o prihajajoči sezoni pravi: ''Želim si, da bi ekipa delovala homogeno in z borbeno vožnjo odgovorno uresničevala zastavljene cilje. Želim si zmag na največjih tekmovanjih našega dosega, poleg tega računam, da bomo vedno prisotni na največjih tekmovanjih v okviru reprezentanc.'' O okrepitvah pa je Glivar pripomnil: "Ekipa je z njimi veliko pridobila. Z njimi računam na konstantno dirkanje ekipe na visokem nivoju skozi vso sezono. Radi bi ostali na vrhu med kontinentalnimi ekipami. Novincem želim, da bodo naredili korak naprej k uresničevanju svojih načrtov, da bodo zadovoljni s pogoji v Perutnini Ptuj in da jim ne bo žal, da so se nam pridružili.''

Gnezda: Sodelovanje se preveša v drugo leto

Tako vodstvo kot kolesarji so zadovoljni s kolesi slovenskega proizvajalca Cult. Uroš Gnezda, ki je vodja marketinga pri tem podjetju, meni: ''Sodelovanje med ekipo Perutnine Ptuj in slovenskim proizvajalcem koles Cult se preveša v drugo leto, plod intenzivnega sodelovanja pa je nova linija cestnih koles, ki je v vseh pogledih primerljiva s svetovno konkurenco. Kljub številnim dvomljivcem je bilo prvo leto partnerstva uspešno, glavni cilj z vidika opreme pa več kot uresničen. Kolesa so se izkazala za zanesljiva in kolesarji so na njih brez tehnične okvare dirkali celo sezono. Že zelo zgodaj, praktično takoj po dobavi prvih koles, se je začel vzporeden program testiranja prototipov, saj so bile ambicije za leto 2008 že takrat veliko višje. Izkušnje tekmovalcev in mehanikov ekipe ter možnost hitrega razvoja in prilagajanja prototipov podjetja iz Logatca so omogočile izdelavo novega karbonskega 'Peletona', najboljšega cestnega kolesa Cult. Kolo ima za seboj več tisoč testnih kilometrov, na katerih se je izkazalo v vseh pogledih in izpolnilo zelo visoka pričakovanja v pogledih vodljivosti, togosti in zanesljivosti. S težo 7,2 kg pri večji velikosti je kolo tudi zelo blizu dovoljene meje, hkrati pa mejo na račun zanesljivosti načrtno presega. Kolo sta že temeljito preizkusila Matej Stare, nove 'zeleno-črne rakete' pa bodo letos na vseh dirkah vozili prav vsi člani kontinentalne ekipe Perutnine Ptuj.''

Stare: Cilj so dirke v maju in juniju

Matej Stare je imel lani 69 startov na dirkah. ''Letos zopet pričakujem, da bi konstantno nastopal skozi celo sezono. Cilj sezone so dirke v maju in juniju.'' Dodal je še, da si na Kubi želi etapne zmage, saj je v preteklih mesecih lahko normalno treniral. Prvi mož ekipe je še vedno Mitja Mahorič. ''Vsako leto so pričakovanja višja. Lansko leto je bilo zelo uspešno zame, prav tako za ekipo. In če nam uspe približno ponoviti doseženo ter dodati še kakšno zmago zraven, bom spet lahko rekel, da je za nami uspešno leto. Želim si dobrega nastopa na dirki po Sloveniji in na vseh pomembnih dirkah za klub. Za Kubo sem se pripravljal doma in v Istri. Treniral sem veliko in rezultati na testiranju so pokazali, da so bili kilometri narejeni v decembru in januarju dobro prevoženi. Se pa zavedam, da imajo domačini vrhunec sezone in da se bom mogel najprej prilagoditi na njihove vremenske razmere ter seveda visoke hitrosti, katerih v tem trenutku nisem vajen.''

Rogina: Najbolj pomemben nastop bo v Pekingu

Najvišji cilj kolesarjev v letošnjem letu so olimpijske igre v Pekingu. Nastop na njih imata že zagotovljen Hrvata (Rogina in Kvasina) v ptujskem dresu. ''Za letošnjo sezono sem si zadal cilj, da bom poskušal že na uvodnih dirkah kolesariti na rezultat. Prav zaradi tega se bom udeležil dirke po Kubi, ki bo vsekakor dobra priprava za dober štart v sezono. Osebno mi bo najbolj pomemben nastop v sezoni OI v Pekingu, kjer si želim dobrega nastopa,'' je dejal Radoslav Rogina.

Glavnik: Vsak kolesar je edinstven

''Vsak kolesar je edinstven in s svojimi sposobnostmi, vztrajnostjo in zmagami prispeva k uspehu celotne ekipe,'' meni Rene Glavnik, direktor Kolesarskega kluba Perutnina Ptuj. Za svojo ekipo pravi, da je homogena, vajena težkih treningov, napornih tekmovanj in odrekanj. Vzpodbudne besede je članom letošnjega tekmovalnega moštva namenil tudi dr. Roman Glaser, predsednik uprave in generalni direktor Perutnine Ptuj, ki je tudi predsednik upravnega odbora Kolesarskega kluba Perutnina Ptuj. ''Perutnina Ptuj ostaja neločljivo povezana s svojim kolesarskim klubom,'' je povedal Glaser. ''Kolesarji zmagujejo z našimi barvami, mi pa jim s ponosom stojimo ob strani in jim s skupnimi močmi zagotavljamo prave razmere za njihovo rast. Vsaka njihova zmaga je tudi naša zmaga. Še naprej ostajamo zmagovita naveza.''

Ekipa Perutnine Ptuj za leto 2008: Đurasek Kristjan, Fajt Kristjan, Gazvoda Gregor, Kocjan Jure, Koren Kristijan, Kvasina Matija, Mahorič Mitja, Marin Matej, Omulec Andrej, Rakuša Luka, Rogina Radoslav in Stare Matej.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin