SiolNET. Sportal Kolesarstvo
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Junak dirke Po Sloveniji mislil, da bo umrl

2

termometer

 | Foto:
Slovenija se veseli uspeha domačega kolesarja na dirki Po Sloveniji. Članu Adrie Mobila Primožu Rogliču je uspel veliki met. Oblekel je rumeno majico in je streljaj od velike zmage.

Pred začetkom 22. dirke Po Sloveniji so v en glas poudarjali, da bo sobotna gorska etapa od Dobrovnika do Treh kraljev odločilna, ob tem pa je bilo jasno, da bo zelo pomembno vlogo igral tudi četrtkov kronometer po ulicah Ljubljane. In na koncu dejansko je.

Na tretji etapi so trije kolesarji prišli skupaj v cilj, največ moči pa je imel Primož Roglič. Na drugem mestu je bil član Skya Mikel Nieve, tretji pa Radoslav Rogina – tako kot Roglič član Adrie Mobila. A ker je bil nekdanji skakalec od trojice najhitrejši na kronometru, je postal lastnik rumene majice. Prav vsi kolesarji pa so imeli danes izjemno težko delo, saj je bilo na trasi zaradi dežja in nizkih temperatur zelo naporno.

"Nenehno me je zeblo. Tako me je zeblo, da sem hotel skočiti že prej. Mislil sem, da bom umrl. Na kolesu me je treslo. Nisem si mislil, da bo tako težko. Zebsti me je začelo pri kraju Ritoznoj. Zmrznil sem. Pri spustih sem zaviral s štirimi prsti, ker rok nisem čutil," je težke trenutke na cesti od Dobrovnika do Treh kraljev opisal Roglič.

Ušel, bil ujet, ob koncu pa še zadnjič pritisnil in zmagal

Ker ni želel čakati in je hotel dodatno ogreti telo, se je najprej osem kilometrov pred ciljem odločil za pobeg, nato pa še dva kilometra pozneje, ko mu je tudi uspelo. Sicer sta ga Nieve in Rogina ob koncu ujela, vendar je še zadnjič pritisnil na plin in se veselil največje zmage v karieri.

"Rekel sem si, da nimam kaj varčevati z močmi, če imam ob sebi takšno podporo in je to moj domač teren. Zaradi tega sem imel še dodatnih 20 odstotkov moči."

Kako bo zaspal, še ne ve, a se ne obremenjuje. Ve, da je jutri pred njim pomemben dan, saj bo nosil rumeno majico in jo skušal varno pripeljati v cilj. V skupnem seštevku ima pred Nievejem pet sekund naskoka, pred Juretom Golčerjem pa osem, vendar je težko pričakovati, da ga bo v cilju v Novem mestu, kjer se pričakuje šprint, kdo slekel in mu vzel veliko zmago na dirki Po Sloveniji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin