Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 6. 2017,
19.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Simon Špilak Matej Mohorič Matej Mohorič Dirka po Švici Philippe Gilbert

Nedelja, 11. 6. 2017, 19.11

6 let, 6 mesecev

Dirka po Švici, 2. etapa

Belgijcu druga etapa, skupno vodstvo domačinu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Philippe Gilbert | Foto Reuters

Foto: Reuters

Belgijski kolesar Philippe Gilbert (Quick Step) je zmagovalec druge etape dirke po Švici. Krožno preizkušnjo v Chamu, dolgo 173 kilometrov, je dobil v ciljnem sprintu, drugo mesto je pripadlo Patricku Bevinu (Cannondale), tretji pa je bil Anthony Roux (FDJ). Novi vodilni je Švicar Stefan Kung (BMC).

Drugo, krožno etapo po mestu Cham s približno 16.000 prebivalci je po ciljnem sprintu dobil Gilbert. Etapo sta zaznamovala dva padca v zadnjih 30 kilometrih, potem ko si je ubežna skupina pred tem priborila že več kot sedem minut naskoka. A nato so ekipe stopile skupaj, začele lov in o zmagovalcu je odločal sprint.

Vzpon preko griča Hobern sicer ni bil visok, a vseeno dovolj, da so kolesarji na krožnih preizkušnjah lovili točke za gorski cilj. V enem od padcev jo je huje skupil kolesar ekipe CCC, Jonas Koch zaradi poškodb dirke ne bo nadaljeval. V padec je bil vpleten tudi po včerajšnjem prologu vodilni Avstralec Rohan Dennis, ki se je še lahko priključil skupini, a je izgubil rumeno majico vodilnega.

Špilak najihtrejši med Slovenci

Od treh Slovencev na startu za mnoge četrte najtežje dirke na svetu je bil tokrat najvišje Simon Špilak. Kolesar Katjuše, zmagovalec švicarske pentlje leta 2015, je bil danes v času glavnine 44. Od dveh članov ekipe UAE Emirates je bil hitrejši Matej Mohorič, z zaostankom 9:53 minute je končal na 120. mestu, Marko Kump je bil 155., od zmagovalca je bil počasnejši 12 minut in 57 sekund.

Simon Špilak je zasedel 44.mesto. | Foto: Guliverimage/Getty Images Simon Špilak je zasedel 44.mesto. Foto: Guliverimage/Getty Images

Vodi domačin

Po drugem dnevu je v vodstvu Stefan Küng (4:29:08), ki ima pred drugouvrščenim Avstralcem Michaelom Matthewsom (Sunweb) le sekundo prednosti, toliko zaostaja tudi zmagovalec Gira, Nizozemec Tom Dumoulin (Sunweb), Špilak je 40., zaostaja 28 sekund.        

Kolesarje na dirki po Švici v ponedeljek čaka tretja etapa, ki jo bodo po startu v Menzikenu po 159,3 kilometra končali v Bernu.

Ne spreglejte