Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 3. 2013,
17.28

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Blaž Jarc Belgija

Sreda, 27. 3. 2013, 17.28

7 let, 12 mesecev

Cavendish do etapne zmage, Jarc osmi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Britanec Mark Cavendish je zmagovalec 2. etape 37. kolesarske dirke Trije dnevi De Panna (2.HC). Blaž Jarc odličen 8. Francoz Arnaud Demare je novi vodilni v skupnem seštevku.

Drugi dan dirke je bila na sporedu 209 kilometrov dolga etapa, v kateri se je pričakoval ciljni šprint glavnine. V prvem delu etape je bila v begu skupina petih kolesarjev, ki si je do devetdesetega kilometra prikolesarila skoraj 9 minut prednosti pred glavnino.

Ko je bilo do cilja še 90 kilometrov je glavnini pobegnila skupina, v kateri je bilo 28 kolesarjev. Med njimi je bil tudi Kristijan Koren, ki je že po 1. etapi za Sportal povedal, da je danes zanj konec dirke. Hraniti mora namreč moči za nedeljsko dirko po Flandriji, kjer bo eden izmed favoritov za zmago njegov moštveni kolega Peter Sagan. Slednji je tudi tokrat storil povsem isto kot na lanski dirki. Sagan je v majici vodilnega 4 kilometre do cilja namenoma zaostal za glavnino, da mu v četrtek ne bi bilo potrebno nastopiti in braniti majice vodilnega. V zaključku etape so kolesarji ekipe Omega Pharma-Quick Step poskrbeli, da je v cilj prikolesarila vsa glavnina.

V slednji je bilo 76 kolesarjev, ki so se nato v ciljnem šprintu pomerili za etapno zmago. Svojo sedmo letošnjo zmago je vknjižil Mark Cavendish, ki je upravičil zaupanje moštvenih kolegov, ki so garali zanj v drugem delu etape. V šprintu se je izkazal tudi Blaž Jarc, ki je zasedel 8. mesto. Jarc je bil edini Slovenec, ki je etapo končal v prvi skupini. Koren, ki je v cilj prikolesaril ob Saganu, jutri zagotovo ne bo nadaljeval z nastopom na dirki. Bo pa rumeno majico vodilnega branil Francoz Arnaud Demare, ki ima veliko možnosti, da majico vodilnega zadrži tudi v četrtkovi dopoldanski etapi, v kateri lahko pričakujemo ciljni šprint glavnine. Popoldne bo na sporedu še posamičen kronometer.

Ne spreglejte