Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 2. 2008,
9.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 19. 2. 2008, 9.47

8 let

Cancellara še vedno rumen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na 3. kolesarski dirki po Kaliforniji (2.HC) sta za kolesarji že dva tekmovalna dneva. V rumeni majici vodilnega je Švicar Fabian Cancellara.

Na dirki nastopa tudi Slovenec Jani Brajkovič, kateremu je to prva dirka v letošnji sezoni. Slednja je tudi prva dirka po treh letih za skoraj 41. letnega Italijana Maria Cipollinija, ki na dirki nastopa za ekipo Rock Racing. Medtem, ko Jani Brajkovič ni bil med najboljšimi na prologu, je svoje sposobnosti pokazal v 1. etapi, v kateri je v cilj pripeljal z najboljšimi.

V 1. etapi je o zmagovalcu odločal ciljni šprint glavnine, v katerem je že svojo peto etapno zmago v kratki zgodovini dirke dosegel Juan Jose Haedo. V treh letih dirke je bilo doslej enajst etap, ki so bile namenjene šprinterjem in Haedo jih je zmagal skoraj polovico. Argentinec je ravno z etapno zmago na tej dirki leta 2006 dobil priložnost v ekipi CSC za nadaljevanje kariere v tem danskem moštvu.

Dirka se bo danes nadaljevala z drugo 187 kilometrov dolgo etapo, katere cilj bo v Sacramentu. Etapo, ki je namenjena šprinterjem, je lani zmagal prav Haedo.


Rezultati prologa, Palo Alto, 3,4 km:

1. Fabian Cancellara (Švi) Team CSC 3;51:21 2. Bradley Wiggins (VB) High Road +0:04 3. Tyler Farrar (ZDA) Slipstream Chipotle 0:05 4. Levi Leipheimer (ZDA) Astana 0:06 5. Edvald Boasson Hagen (Nor) High Road 0:07 … 44. Mario Cipollini (Ita) Rock Racing 0:17 68. Janez Brajkovič (Slo) Astana 0:21


Rezultati 1. etape, Sausalito-Santa Rosa, 156 km:

1. Juan Jose Haedo (Arg) Team CSC 4;03:29 2. Gerald Ciolek (Nem) High Road 3. Heinrich Haussler (Nem) Gerolsteiner 4. Dominique Rollin (Kan) Toyota-United Pro Cycling Team 5. Matteo Tosatto (Ita) Quick.Step 6. Tyler Farrar (ZDA) Slipstream Chipotle Presented by H30 7. Peter Wrolich (Aut) Gerolsteiner 8. Alexandre Pichot (Fra) Bouygues Telecom 9. Freddie Rodriguez (ZDA) Rock Racing 10. Mathew Hayman (Aus) Rabobank … 29. Janez Brajkovič (Slo) Astana vsi isti čas

Ne spreglejte