Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 10. 2012,
19.01

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Johan Bruyneel kolesarstvo doping

Petek, 12. 10. 2012, 19.01

5 let, 6 mesecev

Bruyneel odpuščen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Belgijec Johan Bruyneel ni več menedžer ekipe RadioShack-Nissan Trek. To so danes zvečer, v izjavi za javnost, zapisali na spletni strani kolesarske ekipe RadioShack-Nissan.

''Po obojestranskem soglasju sta se 12. oktobra družba Leopard SA in Johan Bruyneel odločila, da zaključita medsebojno sodelovanje. Od danes naprej Johan Bruyneel ne bo več v vlogi menedžerja ekipe RadioShack-Nissan Trek. Sklep, ki ga je objavila USADA vključuje številne izpovedi, ki so posledica preiskave. Na podlagi teh pričevanj se obe strani strinjata, da je potrebno prekiniti sodelovanje, saj Bruyneel ne more več voditi ekipe na učinkovit in zadovoljiv način. Njegov odhod je zaželen, da se zagotovi povezanost znotraj ekipe. Slednja se mu zahvaljuje za njegovo predanost vse od njegovega prihoda v ekipo. Preiskava, ki jo je opravila USADA, se ne tiče dejavnosti Bruyneela pri vodenju ekipe RadioShack-Nissan Trek. Johan Bruyneel izpodbija veljavnost postopka kot tudi obtožbe zoper njega,'' so v izjavi za javnost zapisali na spletni strani ekipe. Slednjo je že med letošnjo dirko po Franciji pretresel škandal, ko je na doping testu padel Frank Schleck.

Glede na zapise v poročilu, ki ga je USADA poslala Mednarodni kolesarski zvezi, je kariera Johana Bruyneela v športu končana. Nekdanji kolesar je kolo postavil v kot leta 1998, ko je bil star 34 let, in takoj postal športni direktor v ekipi US Postal. Preiskava, ki jo je opravila USADA ga bremeni, da je člane ekipe spodbujal, k sistematični uporabi prepovedanih sredstev. Včeraj je izsledke preiskave, ki jih je opravila USADA, zahtevala tudi Belgijska kolesarska zveza. Danes je Švicar Fabian Cancellara, ki bo član ekipe RadioShack-Nissan Trek tudi v prihodnji sezoni, za belgijski Het Laaste Nieuws dejal: ''Bruyneelovo ime se na dvestotih straneh pojavi stodevetindvajsetkrat. Ne vem, če bom lahko še delal z Bruyneelom? Rad bi vedel kaj se bo zgodilo. Ne vem kaj bo bližnja prihodnost prinesla ekipi in Bruyneelu. V povezavi s tem ne morem nič storiti. Poleg tega ne vem kako bo reagiral lastnik ekipe Flavio Becca. V zadnjih dveh letih se je soočil že s številnimi težavami v ekipi. Izgubil je denar, ostal brez zmag in imel negativno publiciteto. Vsak normalen poslovnež bi vrgel puško v koruzo, a ne verjamem, da jo bo Becca. Edino v kar sem trdo prepričan je, da Armstrong nima več kaj iskati v tej ekipi.''

Ne spreglejte