Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 2. 2008,
17.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 10. 2. 2008, 17.47

8 let

Božiču zmaga v zadnji etapi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenec Borut Božič je zmagovalec zadnje etape na 38. kolesarski dirki Etoile de Besseges (2.1) v Franciji. Skupni zmagovalec dirke je Rus Juri Trofimov.

Cilj nedeljske etape in s tem tudi dirke je bil v mestecu Besseges na jugu Francije. V zadnji etapi je zmagovalca po pričakovanju odločil ciljni šprint glavnine, v katerem je Božič potrdil, da je najhitrejši šprinter na dirki. Zaradi prestopa v novo ekipo in zaradi tega, ker je tekmovalno kolo dobil šele dan pred dirko, je potreboval nekaj časa, da se je na spremembo privadil. Vsekakor je lahko šef ekipe Cycle Collstrop, Hilaire Van Der Schueren, več kot zadovoljen s predstavami Slovenca, ki je na tej dirki v petih etapah dosegel 3., 2. in 1. mesto.

Božič: Vsi so presenečeni

''Vsi so presenečeni. Glede na to, da sem tekmovalno kolo dobil dan pred dirko, sem presenečen tudi sam. Niti v sanjah nisem pričakoval, da bom kakšno etapo uvrščen med prve tri. Prvi dan sem imel smolo. Drugi dan je na začetku etape prišel do mene Marco Marcato in mi dejal 'Ti boš šprintal. Le mene drži in vse bo o.k.' Že ko sem bil drugi dan tretji, sva bila junaka v ekipi. Četrti dan sem bil že drugi. Danes sem pa zmagal, saj mi je pomagala vsa ekipa. Zadnje tri kilometre so tako vlekli, da je pokalo v glavi. Steffen Wesemann je vlekel od 1300 do 600 metrov do cilja. Nato je svoje opravil še Marcato. Na kolesu sem imel Furlana, zato sem se taktično lotil šprinta. Najprej sem ga spustil blizu, a ga nato še enkrat pohodil,'' je za Sportal povedal Borut Božič, ki je osvojil majico najboljšega šprinterja na dirki.

Prihodnjo nedeljo v Španiji

Lani je Božič dosegel tri zmage. Kljub temu, da je slavil na visoko rangirani etapni belgijski dirki Po Valloniji, ni našel mesta v novoustanovljeni ekipi LPR Brakes, ki je nastala z združitvijo ekipe LPR in Tenax. K sreči je v zadnjem trenutku podpisal za Cycle Collstrop, kamor je z njim odšel tudi Marco Marcato. Prihodnjo nedeljo bo Božič že štartal v 1. etapi dirke Po Andaluziji (2.1) v Španiji, ki bo imela na sporedu pet etap. Lani je bil na tej dirki Tadej Valjavec tretji. Uradna predstavitev ekipe Cycle Collstrop bo po tej dirki, ki se imenuje tudi Ruta Ciclista del Sol. Po teh uspehih je prejela Božičeva ekipa že nekaj novih povabil za velike dirke.

Ne spreglejte