Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 1. 2008,
16.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 28. 1. 2008, 16.20

8 let

Boonen prevzel komando

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Z 2. etapo se je nadaljevala kolesarska dirka po Katarju (2.1). Zmagovalec etape je v ciljnem šprintu ubežnikov postal Belgijec Tom Boonen, ki je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku.

Drugo mesto v etapi je zasedel Greg Van Avermaet, tretje pa Danilo Napolitano. Matej Mugerli je za Boonenom zaostal dobrih 8 minut in zasedel 75. mesto.

Ponedeljkova etapa je bila po uvodnem ekipnem prologu prva prava etapa. Že po uvodnih kilometrih je bilo jasno, da bo o zmagovalcu etape odločal veter in ''surova'' moč kolesarjev. Že po treh kilometrih etape se je glavnina 133 kolesarjev razbila na prafaktorje. Po 15 kilometrih je bilo v ospredju 24 kolesarjev. Na polovici etape so se kolesarji ''polovili'' in zasledovalna skupina kolesarjev je za vodilno skupino zaostajala minuto in pol.

Izjemna povprečna hitrost

Trideset kilometrov do cilja so v ospredju zopet stvari v svoje roke prevzeli kolesarji ekipe Quick.Step. Po ostrem narekovanju tempa je v ospredju ostalo le še 13 kolesarjev, med katerimi je bilo kar pet kolesarjev Quick.Stepa. Slednji so nato pripravili odličen položaj za ciljni šprint Boonena, ki je s tem dosegel že svojo 13. etapno zmago v Katarju. O hitrosti in zahtevnosti etape pove vse podatek, da je bila povprečna hitrost kar 55,511 kilometra na uro!

''Danes je bilo zelo, zelo težko. V veliko pomoč nam je bil veter in zato smo napadli že takoj od štarta. V zadnjih 30 kilometrih smo popolnoma razbili glavnino. V takšnih razmerah je bolje, da sam napadeš, saj si s tem zagotoviš, da ostaneš v ospredju. Nisem še tako dober, kot sem bil v zadnjih treh sezonah. Vseeno sem zmagal in sedaj nimam izbire. Tu se enostavno ne da drugače dirkati, kot da imaš 'plin' neprestano na polno,'' je po zmagi dejal Tom Boonen.

Ne spreglejte