Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 5. 2014,
16.02

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Adam Yates kolesarstvo

Nedelja, 4. 5. 2014, 16.02

7 let, 12 mesecev

Adam Yates zmagovalec dirke po Turčiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Šele enaindvajsetletni Britanec Adam Yates je zmagovalec jubilejne 50. kolesarske dirke po Turčiji (2.HC). Štiri etapne zmage je na dirki slavil Mark Cavendish. Aldo Ino Ilešič dvakrat 7. v etapi.

Na dirki ekstra kategorije so nastopili kolesarji dvajsetih ekip od katerih je bilo kar osem takšnih, ki imajo WorldTour licenco. Kot edini Slovenec je na dirki, ki je imela na sporedu 8 etap, nastopil Aldo Ino Ilešič. Kar štiri etapne zmage je na dirki, ki se je danes končala s krožno etapo v Istanbulu, slavil Mark Cavendish. Dve etapi je zmagal Italijan Elia Viviani, medtem ko sta eno etapno zmago dosegla Adam Yates in Rein Taaramae, ki sta dirko končala na 1. in 2. mestu v skupnem seštevku. V rumeni majici vodilnega je najprej kolesaril Mark Cavendish katerega je v 3. etapi slekel Rein Taaramae. Estonec je dirko izgubil v 6. etapi, kjer je zmago z nekaj sekundami prednosti slavil Adam Yates. Britanec nato rumene majice ni več izpustil iz rok. Z dvema sedmima mestoma v etapi (4. in 8. etapa) se je izkazal Aldo Ino Ilešič, ki je na dirki večinoma garal za moštvene kolege.

"Predvsem sem zadovoljen s svojo pripravljenostjo, ki se končno izboljšuje. Napako sem storil januarja, ko zaradi gripe nisem dovolj počival. Kmalu zatem me je izdala izčrpanost, ko enostavno nisem mogel več stopnjevati forme in sem bil primoran narediti krajši premor. Zaradi tega sem v aprilu ostal brez nastopov na dirkah v Belgiji in Franciji. Zadovoljen moram biti s 7. mestom v dveh etapah saj sem ju dosegel potem, ko sem le kilometer do cilja dobil proste roke. Naš šprinter, ki je bil predviden za šprint, je izgubil moje zavetrje in sem zato sem moral sam šprintati," je za Sportal povedal Ilešič katerega sedaj čakata nastopa na dirki po Norveški ter dirki Tour des Fjords, ki bo prav tako na Norveškem.

Ne spreglejte