Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 12. 2007,
12.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 14. 12. 2007, 12.40

8 let

"Zmaji" zapravili nemogoče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Hali Tivoli sta se v 16. krogu hokejske lige EBEL srečala ZM Olimpija in Innsbruck. Prvi so povedli s 4:0, na koncu pa izgubili s 5:6.

"Zmaji" proti Innsbrucku niso mogli računati na poškodovanega Egona Muriča, v postavo pa sta se po poškodbi vrnila Nik Zupančič in Brendan Yarema.

"Divji" minuti Olimpije

V uvodnih minutah je pri domačih z modre črte dvakrat poizkusil Andrej Tavželj, na drugi strani so bili gostje še najnevarnejši, ko je branilec Innsbrucka ustrelil proti vratom, kjer je bil Alex Westlund pokrit. Nato sta sledili dve "divji" minuti domačih, ko so dosegli kar tri gole. Najprej je v sedmi minuti Gregor Slak ukradel plošček v nevtralni tretjini, kjer sta se med seboj zaletela dva igralca gostov, pridrsal v nasprotno tretjino, se odločil za strel, ki mu ga je vratar Mikko Strömberg ubranil, a je povratnik Brendan Yarema plošček pospravil v gol.

Minuto zatem je bilo že 2:0. Ryan Jardine se je odločil za strel, slednji se je odbil izza vrat, gostujoči vratar je slabo posredoval in Jardine je dosegel gol. Nekaj trenutkov zatem je Tomaž Vnuk podal na modro črto Raffaellu Intranuovu, ki je streljal iz prve, vratar je strel znova le obranil, Vnuk pa je povišal na 3:0. Pri gostih je štiri minute pred iztekom prve tretjine Pierre Dagenais zadel vratnico, naslednjega gola pa se je kljub temu veselila Olimpija, ko je Kevin Mitchell streljal, Aleš Mušič pa je potisnil odbiti plošček v mrežo. V zadnji minuti si je Tavželj prislužil pet minut kazni in kazen igre zaradi udarca v glavo. Gostje so prednost igralca več v polju izkoristili deset sekund pred koncem tretjine, ko je zadel Marko Mäkinen.

Izključitve pokopale Olimpijo

Točno po minuti druge tretjine so gostje, ki so imeli še vedno igralca več na ledu, znižali na 2:4, ko se je nekje iz sredine domače obrambne tretjine za strel odločil Harald Ofner in presenetil Westlunda. V 29. minuti je gostujoči napadalec streljal na vrata domačih, Westlund je nekoliko nespretno posredoval, a se je izkazal z odlično obrambo pri drugem poskusov gostov. "Zmaji", ki so v prvi tretjini gospodarili po igrišču, so nato nekoliko zaspali, kar so gostje izkoristili in postali nevarnejši nasprotnik.

V 34. minuti je Innsbruck prišel le še na zadetek zaostanka, ko je zadel Jean Philippe Pare, dve minuti zatem pa je bilo na semaforju 4:4, ko je Olimpija imela igralca manj na ledu. Jeremiah Mccarthy je nespretno nastreljal plošček, ki ga je Gerhard Unterluggauer prestregel, našel samega Mäkinena, slednji pa je imel solo prodor, kjer je preigral Westlunda in izenačil rezultat.

Gostje prešli v vodstvo

V zadnji tretjini so gostje prvič na tekmi povedli, ko je po zmedi pred domačimi vrati gol dosegel Craig Darby. "Zmaji" so se nato le prebudili in postali veliko bolj nevarnejši ter si v prvih desetih minutah zadnje tretjine pripravili kar nekaj lepih priložnosti prek Nika Zupančiča, Slaka, Vnuka in Jureta Kralja.

Dve minuti in pol pred koncem je bilo za domače vsega konec, ko je Innsbruck zadel še četrtič ob igralcu več na ledu, tokrat se je med strelce vpisal Unterluggauer. Minuto pred koncem sta imela situacijo 2:1, ki sta jo Vnuk in Intranuovo spremenila v zadetek. Ob koncu so domači poizkusili tudi s šestimi igralci, a se jim ni izšlo.

Ne spreglejte