Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 12. 2007,
13.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 10. 12. 2007, 13.28

8 let

"Zmaji" v enem tednu dvakrat ugnali Dunaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zavarovalnica Maribor Olimpija se je v petek v 28. krogu hokejske lige EBEL pomerila z Vienno Capitals in jo premagala z 2:1.

Moštvi sta se med seboj pomerili na Dunaju minulo nedeljo, ko so "zeleno-beli" uspeli zmagati s 5:2. V moštvo Olimpije sta se po poškodbi vrnila Raffaelle Intranuovo in Jaka Avgustinčič, ki sta skupaj z Brendanom Yaremo tvorila prvo napadalno trojko. Kapetan "zmajev" Tomaž Vnuk je že v drugi minuti nevarno zapretil, saj je zadel vratnico, le nekaj sekund zatem pa je Brian Felsner po podaji Egona Muriča povedel svoje moštvo v vodstvo.

Do desete minute so si "zmaji" prek Yareme, Intranuova in Aleša Mušiča pripravili še tri lepe priložnosti, medtem ko je na drugi strani resneje zagrozil le David Rodman.

Marcel Rodman izenačil

Olimpija je tudi v nadaljevanju igrala dobro, v 13. minuti gostom ni uspelo priti iz tretjine, a se mreža ni zatresla. Pri gostih je imel Manuel Latusa v 14. minuti solo prodor, a je bil vratar Alex Westlund uspešnejši. Dunajčani so bili nekoliko konkretnejši šele ob koncu tretjine.

Drugo tretjino so gostje začeli z velikim pritiskom na vrata Olimpije, ki se je nekajkrat morala reševati s prepovedanim dolgim strelom. V 26. minuti je glavni sodnik prvič na tekmi izključil kakega igralca, in sicer na domači strani. Gostje iz avstrijske prestolnice so še enkrat pokazali zakaj so v tej prvini najboljši, saj je Marcel Rodman izenačil rezultat, vendar pa bi lahko sodnika še pred preden je gol padel dosodil ali vratarjev prostor ali pa celo prekršek nad vratarjem.

Novi okrepitvi prinesli zmagoviti zadetek

"Zmaji" so nato vzpostavili ravnotežje, igra se je selila iz ene v drugo obrambno tretjino. V 49. minuti je Andrej Tavželj na ogradi zrušil Marca Tropperja, ki je obležal na ledu kot pokošen, vendar le toliko časa, da je sodnik izključil ljubljanskega branilca za dve plus deset minut, nato pa brez težav nadaljeval z igro. V zadnji minuti, ob igralcu več, je za Dunaj zadel Pascal Rheaume vratnico.

Prvi dve minuti zadnje tretjine sta bili v znamenju Dunaja, minuto zatem sta si obe ekipi pripravili po eno priložnost. V 45. minuti je pri domačih do dveh strelov prišel Mušič, minuta kasneje in v 48. pa je nevarno streljal Intranuovo. V 53. minuti je Felsner po levi strani prišel v napadalno tretjino, po vrata je pridrsal branilec Pasi Petriläinen, ki je podajo ameriškega napadalca spremenil v zadetek. Do konca tretjine gostom ni uspelo izenačiti rezultata, tako da je Olimpija v šestih dneh še drugič ugnala hokejiste iz avstrijske prestolnice.

Ne spreglejte