Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 4. 2008,
9.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 4. 4. 2008, 9.03

8 let

"Zmaji" brez počitka na prvo finalno tekmo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti ZM Olimpije bodo v petek odigrali prvo tekmo finala državnega prvenstva, časa za počitek pa niso imeli na voljo, saj so dan pred tekmo imeli na sporedu zadnjo tekmo polfinala.

Kljub temu, da so bili "zmaji" finalisti lige EBEL, so imeli v polfinalu državnega prvenstva veliko dela, saj so ugnali mlado ekipo Acroni Jesenic z 2:1 v zmagah. Da je bila polfinalna serija težja od pričakovanega, se strinja tudi napadalec Aleš Mušič: "Pričakovali smo, da bo lažje, vendar sem sam v preteklosti odigral že veliko podobnih tekem in sem vedel kaj nas čaka. Jeseničani so prikazali veliko borbe, na drugi strani smo imeli preveč izključitev in bili tudi preveč živčni. Nasprotnik je ob tem odlično izkoriščal igralca več na ledu. Ne glede na to, smo se zavedali, da je potrebno zmagati, pristop je bil tudi malo drugačen in tekmo smo uspešno pripeljali do konca."

Pokazati samozavest

Če so "zeleno beli" bili v igri v ligi EBEL vse do konca, so "železarji" na drugi strani izpadli v četrtfinalu konec februarja in imeli posledično tudi več časa za pripravo na finalno serijo. O možnih minusih oziroma plusih tako dolgega premora Mušič pravi: "Jesenice se pripravljajo že en mesec na to, da nas bodo premagali v finalu. Sigurno je težko odigrati težko tekmo po tako dolgem premoru. Vendar po drugi strani komaj čakajo, da se začne finale in bodo po vsej verjetnosti krenili zelo napadalno."

Poraz v četrtfinalu je odnesel tudi trenerja Kima Collinsa, katerega je nasledil Doug Bradley. "Imajo novega trenerja, tako da so verjetno spremenili določene zadeve v igri. Jeseničani s finalom rešujejo sezono, tako da bodo šli nad nas z vsemi močmi. Moramo biti pripravljeni na to. Nas čaka tekma že v petek, tako se moramo hitro regenerirati in odigrati tekmo z veliko samozavesti," je o nasprotniku pred prvo tekmo dejal branilec Andrej Tavželj.

Najti ekipni duh

V polfinalu so mnogi privrženci Olimpije pogrešali predvsem motivacijo s strani nekaterih igralcev, ki je krasila moštvo v končnici lige EBEL in ekipo tudi popeljala vse do finala.

"Kar nas je krasilo v ligi EBEL moramo spraviti znova na nek nivo. Se pravi najti ekipni duh, kjer dihamo eden za drugega. Le tako lahko uspemo. Predvsem moramo biti disciplinirani in napraviti čim manj prekrškov," je o tem kaj je potrebno znova najti dejal Nik Zupančič.

Ne spreglejte