Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 12. 2007,
20.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 26. 12. 2007, 20.41

8 let

"Zmaji" boljši od "železarjev"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hokejisti Zavarovalnice Maribora Olimpije so v tekmi 33. kroga lige Ebel v gosteh premagali Acroni Jesenice s 3:1 (1:1, 2:0, 0:0).

Ne glede na to, kje igrajo tradicionalni hokejski derbi, gostitelji v letošnji sezoni nimajo težav pri polnjenju dvorane. Tako je bilo tudi v četrtem obračunu večnih tekmecev v ligi Ebel; dvorano Podmežakla so razprodali že dan pred dvobojem, prvo mesto domačega moštva na lestvici pa je bila dodatna spodbuda za jeseniške pristaše. Pri domačem klubu so pred tekmo ob 60-letnici tudi odlikovali nekaj igralskih legend iz svoje bogate zgodovine.

A vse to ni pomagalo, kajti že po 42 sekundah je bilo na semaforju 0:1. Na videz nenevaren strel Egona Muriča je presenetil domačega vratarja Roberta Kristana in plošček je končal za golovo črto. Domači so potrebovali nekaj minut, da so se pobrali po šoku, odgovorili pa so v peti minuti. Takrat sta imeli ekipi na ledu po štiri igralce, ljubljanskega vratarja Alexa Westlunda pa je iz neposredne bližine ugnal Paul Healey. V nadaljevanju so hokejisti v rdeči opravi prevzeli pobudo, vendar je ostalo pri neodločenem izidu. Predvsem Healey je imel še dve zreli priložnosti, a se je izkazal Westlund, Ljubljančani pa so z nekaj nevarnejšimi akcijami spet zapretili v zadnjih minutah prvega dela, toda Brian Felsner je bil nenatančen iz bližine, prodor Aleša Mušiča pa je ustavil Kristan. V zadnji minuti je s prodorom ljubljanskega vratarja ogrel še Markus Matthiasson, tretjina pa se je končala z 1:1.

Drugi del v znamenju gostov

Drugi del je bil povsem v znamenju gostov. Obe moštvi sta sicer potrebovali skoraj polovico tretjine, da sta se ogreli na delovno temperaturo, pri čemer pa so bili veliko uspešnejši Ljubljančani. Domače pristaše je v 31. minuti ohladil Brendan Yarema, ki je podajo Kevina Mitchella izkoristil za natančen strel pod prečko in zeleno-beli so drugič na derbiju vodili. V naslednjih dveh minutah je bilo vroče pred vrati Westlunda, saj so imeli Jeseničani igralca več in nenehno napadali, a zadetka ni bilo, še najbližje je bil Derek Bekar tik pred iztekom ljubljanske kazni. Zato pa so bili pri igri 5-4 uspešnejši njihovi tekmeci; v 35. minuti je po prodoru Ralpha Intranuova Kristan plošček le odbil, na pravem mestu pa je bil Murič, ki je matiral jeseniškega čuvaja mreže in gostje so imeli že dva gola naskoka. Prav lahko pa bi to prednost še povečali, saj so bili v tem delu prepričljivo boljši, kar pa so v 37. in 40. minuti kronali le še s hitrim protinapadom Yareme in nevarnim prodorom Felsnerja, ki pa sta ostala neizkoriščena.

Domači poskusili brez vratarja

Čeprav hokejska predstava tokrat ni bila na ravni derbijev najboljših slovenskih ekip, je bilo za vodilno ekipo lige kmalu jasno, da bo težko osvojila kakšno točko. V obdobju med 42. in 46. minuto so imeli Jeseničani zapored dve prednosti igralca več na ledu, ostalo pa je pri 3:1 za goste. Le poskus Bekarja je bil premalo, da bi domači lahko razmišljali o preobratu, Ljubljančani pa so se zrelo branili in ubranili, z izenačenimi močmi na ledu pa so bili spet nevarnejši. Za eno najlepših akcij je v 55. minuti poskrbel Intranuovo, ko je iz obrata silovito ustrelil proti Kristanu, toda jeseniški vratar se je izkazal z odličnim refleksom in plošček zadržal. Že dve minuti in 12 sekund pred koncem so domači poskusili še z zadnjim adutom in iz gola potegnili vratarja, toda gostje so ostali zbrani. V zadnjih minutah derbija so tako že slavili ljubljanski navijači, medtem ko so številni domači ljubitelji hokeja razočarani zapuščali Podmežaklo

Jeseničani so kljub porazu obdržali prvo mesto na lestvici, Olimpija pa se je z dvema točkama približala Gradcu in želenemu osmemu mestu le na točko zaostanka.

Ne spreglejte