Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 1. 2008,
22.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 4. 1. 2008, 22.13

8 let

Železarji padli na četrto mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Gradca so v tekmi 36., zadnjega kroga prvega dela lige Ebel, v gosteh premagali Acroni Jesenice s 4:1 (1:0, 2:1, 1:0).

Jeseničani, še pred tremi krogi vodilno moštvo lige, so imeli pred zadnjim krogom prvega dela zagotovljen nastop med najboljšo šesterico v drugem delu, ne pa tudi tretjega mesta. Če bi nadaljevali serijo treh porazov, bi lahko hitro zdrsnili na četrto mesto in s tem na le eno startno točko v drugem delu.

Pri domačih je v vrata tokrat namesto Roberta Kristana stopil Andrej Hočevar, manjkal pa je poškodovani kapetan Dejan Varl. Pred tekmo so bili v domačem taboru prepričani v uspeh, po dve točki pa so prišli tudi gostje z avstrijske Štajerske. Po prvi tretjini so bili ti z izkupičkom zadovoljni. Kljub premoči domačih so zadeli le Štajerci, ki jim je uspelo unovčiti prednost dveh igralcev na ledeni ploskvi, ko sta na kazenski klopi sedela Paul Healey in Sabahudin Kovačevič, Hočevarja pa je matiral Robert Guillet. Železarji so si v prvem delu nabrali preveč kazni, ki so jih z izjemo zadetka uspešno branili, niso pa zadeli, ko so imeli sami dvakrat igralca več na ledu. Tudi v prvih desetih minutah druge tretjine bi lahko Železarji naredili preobrat, kajti glavni sodnik je kot po tekočem traku pošiljal gostujoče igralce na kazensko klop, toda Jeseničani nikakor niso premagali nove okrepitve v vratih Gradca Nathana Marstersa.

Domači niso izkoristili niti prednosti dveh igralcev več na ledeni ploskvi, zato pa je sledila kazen v 35. in 37. minuti, ko sta nezbranost v domači obrambi izkoristila Steve Washburn in Doug Nolan. Nekaj nejevoljnih gledalcev je ob visokem zaostanku odšlo iz dvorane, s tribun pa je bilo slišati tudi žvižge zavoljo neučinkovite igre čete Kima Collinsa. Nekaj upanja pred zadnjim delom je Gorenjcem prinesel Jurij Goličič, ki je zadel za zmanjšanje. Gostiteljem je v zadnjem delu preostala le še popolna ofenziva, toda Štajerci jim je niso dopustili, nekaj poskusov pa je gostujoči vratar uspešno ustavil. Gostje se niso preveč naprezali, da bi dosegli zadetek, a jim je prek Iva Jana kljub temu uspelo postaviti piko na i.

Jeseničani so s porazom in ob zmagi Salzburga proti Linzu padli na četrto mesto, zmaga pa na koncu ni pomagala niti Gradcu: ker je ZM Olimpija v Innsbrucku tik pred koncem izenačila na 5:5 in s tem dobila točko, je moštvo Iva Jana kljub točkam iz Podmežakle ostalo na devetem mestu rednega dela.

Ne spreglejte