Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 3. 2008,
21.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 25. 3. 2008, 21.53

8 let

Zaslužili bi si še sedmo tekmo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Zmajem" v šesti tekmi pred domačimi navijači ni uspelo izenačiti rezultat v zmagah na 3:3, saj so se na koncu s 3:2 veselili zmage in naslova prvaka lige EBEL gostje iz Salzburga.

ZM Olimpija je tekmo za "biti ali ne biti" začela s Klemnom Mohoričem v vratih, saj Alex Westlund zaradi poškodbe gležnja še vedno ni sposoben odigrati celotno srečanje. Sodnika sta že po vsega 17 sekundah poslala na klop za kaznovane Todda Elika, v 30. sekundi pa še dva igralca na strani domačih in enega na gostujoči. Ob nekaj dobrih posredovanjih Mohoriča so "zeleno beli" obranili dva igralca manj. Na drugi strani se je Reinhard Divis izkazal v 4. in 7. minuti, ko je do strela prišel Greg Kuznik.

V prvi tretjini dvakrat prekinili tekmo

Dve minuti zatem so domači najprej znova obranili igralca manj, vendar malo zatem prejeli zadetek, ko je Thomas Koch podal Dietru Kaltu, ki se je sam znašel pred vrati in bil uspešen. Sledile so minute Olimpije, ki je pritisnila in si do 15. minute priigrala nekaj zares izjemnih priložnosti (Žiga Pavlin, Elik, Tomaž Vnuk in Jaka Avgustinčič). Zaradi nekaj spornih sodniških odločitev sodniškega para, ki sta spregledala nekaj prekrškov, so že drugič na tekmi navijači zmetali na led vse kar jim je prišlo pod roko.

Tri minute zatem so igrišče znova zasuli številni predmeti, razlog, razveljavljen gol Olimpije. Elik je ob igralcu več izza vrat krenil pred slednja in streljal, nato so igralci bezali plošček, dokler ni končal za hrbtom Divisa, vendar je eden izmed sodnikov že pred tem piskal prekinitev (zanimivo, da je Salzburg na dosedanjih tekmah dosegel dva identična zadetka, pa sodniki niso tako hitro piskali prekinitev). Raffaele Intranuovo si je zaradi protestiranja prislužil deset minut disciplinske kazni. Premor je kot kaže ustrezal "zmajem", saj so po hitrem postopku izenačili. Kuznik je streljal, Vnuk je spremenil smer leta in izenačil rezultat.

"Zmaji" znova neučinkoviti ob dveh igralcih več

V drugi tretjini so imeli v 23. minuti domači najprej igralca več, nato pa še 55 sekund dva več. Kljub obstrelevanju vrat Divisa, je mreža prav po zaslugi slednjega ostala nedotaknjena. Tudi tri in štiri minute zatem je sledilo obleganje vrat Salzburga, vendar kot bi bila mreža začarana, saj plošček ni želel v njo. V 32. minuti je Vnuk našel Intranuova, ki je predsral Remija Royerja, vendar ga je slednji le še toliko oviral, da je ljubljanska devetica slabo streljala. Minuto zatem so gostje iz praktično edine resne priložnosti prišli do novega vodstva. Matthias Trattnig je v srednji tretjini prišel do ploščka, v napadalni obdrsal branilca Olimpije in ugnal Mohoriča. V predzadnji minuti so imeli "zmaji" znova "power-play" z dvema igralcema več, vendar premalo streljali in priložnost za izenačenje je splavalo po vodi.

Elik se je prepozno zbudil

Po dveh napakah domače obrambe so gostje prišli v 42. minuti do nevarnih priložnosti, najprej je poskušal Josh Green, nato še Marco Pewal, a se je pri slednjem izkazal Mohorič. "Zmaji" so nato ponovno prevzeli pobudo, vendar je manjkal zaključni strel. Salzburg je odlično igral predvsem v srednji tretjini, kjer je skušal zapreti napade Olimpije, nato pa prek protinapadov priti do priložnosti. To jim je uspelo v 51. minuti, ko je Craig Johnson podal pred vrata, tam pa je plošček v zgornji kot preusmeril Green.

Gostje so imeli v 53. minuti minuto in sekundo dva igralca več, vendar je Mohorič ostal nepremagan. Štiri minute pred koncem je Elik iz svoje tretjine popeljal plošček v nasprotno, kjer je izza vrat podal pred slednje, tam je bil odlično postavljen Brendan Yarema in znižal na 2:3. Malo manj kot dve minuti pred koncem je za dve minuti moral na klop Jeremiah McCarthy, kljub temu je Mike Posma potegnil iz vrat vratarja, vendar se rezultat ni spremenil.

Ne spreglejte