Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 4. 2012,
16.04

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Slovenija Ukrajina

Četrtek, 19. 4. 2012, 16.04

7 let, 12 mesecev

Z vsemi močmi v tekmo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovensko izbrano vrsto drevi čaka mogoče najpomembnejša tekma na prvenstvu. Ob zmagi nad Ukrajino se namreč lahko že predčasno veselijo napredovanja v elitno divizijo.

Ukrajinci so za zdaj v izjemno slabem položaju na lestvici, saj se z le eno osvojeno točko po treh krogih borijo za obstanek. Zato lahko slovenska reprezentanca nocoj pričakuje težek obračun, saj bodo Ukrajinci prav gotovo želeli pokazati, kaj znajo in osvojiti točke, da se izvlečejo iz dna lestvice.

Slovenski igralci so po dobljeni tekmi v tretjem krogu proti Madžarski povedali, da pričakujejo trd boj in da jih ne čaka lahka tekma.

David Rodman, trenutno najboljši slovenski strelec na prvenstvu, je dejal: ''Morali bomo iti z vsemi močmi v tekmo. Ne sme nas uspavati, da so Ukrajinci izgubili proti Veliki Britaniji. Moramo ostati zbrani. Pripraviti se bomo morali kot na vsakega tekmeca in jaz verjamem v naš končni uspeh.''

Nekdanji igralec Jesenic, Robert Sabolič, je po tekmi z Madžarsko izrazil željo, da bi navijači tako glasno pomagali igralcem tudi med tekmo z Ukrajino: ''Vemo, da se bo Ukrajina borila po vseh močeh. Tudi mi bomo dali vse od sebe. Tako, kot smo proti Madžarom in upam, da bodo navijači ponovno tako glasni in bodo pomagali, da premagamo Ukrajince.''

Kateri izmed slovenskih vratarjev bo stopil med vratnice danes, se še ne ve. Robert Kristan je bil na tekmi proti Madžarom izredno razpoložen. Tudi sam je bil s svojo predstavo zadovoljen. ''Zadovoljen sem s sabo. Vsaka reprezentanca potrebuje vratarja, ki je tudi v dobri dnevni formi. Vsaka napaka se pozna in lahko kaznuje. Vratar mora biti skozi celotno tekmo popolnoma zbran in meni za zdaj to odlično uspeva,'' je povedal Kristan. ''Do sedaj smo prišli do tega cilja, ki smo si ga zadali. Zmagali smo tri tekme, mogoče sta bili prvi dve res bolj živčni, vendar zmage imamo v žepu. Delali smo napake, ampak to je hokej, '' je dodal slovenski vratar.

''Rise'' torej zvečer v ledenih Stožicah čaka vse prej kot lahka tekma. Vsi si želijo, da bi si z zmago že nocoj zagotovili elito.

Ne spreglejte