Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 12. 2012,
20.28

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 13. 12. 2012, 20.28

8 let, 1 mesec

Z drugo zmago do obstanka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mladi hokejisti Slovenije in Avstrije so uprizorili pravo hokejsko poslastico. Po loteriji kazenskih strelov so se druge zmage na SP U20 in obstanka v Diviziji I veselili izbranci Gorazda Drinovca.

V uvodnih minutah so Slovenci plošček prepustili Avstrijcem, vendar so ves čas izvajali pritisk na nasprotne branilce, da ti niso mogli oddati ploščice dlje kot do sredine igrišča. Zelo agresivno pokrivanje nasprotnika je naše sosede očitno zelo utrujalo in sledil je prekršek, ki je pomenil prvi slovenski power-play, nasprotniki pa so si prislužili tudi disciplinsko kazen desetih minut. Hitro postavljena formacija za napad je iskala priložnost za končno podajo in strel. Vztrajnost se je izplačala ob izteku kazni. Po strelu Žana Zupana je avstrijski vratar ploščico odbil na palico Niku Trudnu, ki je nato mirno poslal plošček v mrežo Avstrije. Avstrijci so nato krenili v lov za izenačenjem in nekajkrat zelo nevarno poskušali. Streli z vseh pozicij so leteli v smeri slovenskih vrat, Luka Gračnar pa se ob tem ni dal presenetiti. V nasprotnih napadih je Slovencem manjkalo nekaj več odločnosti. Ob izključitvi so se Slovenci uspešno ubranili, v popolni postavi pa takoj resno napadli. Poskus Mihe Pesjaka ni prinesel zadetka, so pa naši mladi hokejisti zaigrali nekoliko napadalneje, zadnjo minuto in pol prvega dela so napadali z igralcem več, a zadetka ni bilo.

Avstrijci prevzeli pobudo

Slovenci so tudi v nadaljevanju ohranili pobudo,a v ekipi ni bilo igralca, ki bi znal ali želel odločno ustreliti proti golu nasprotnika. Vse preveč je bilo podaj in premalo strelov. Tudi ob novem power- playu ni bilo nič drugače. Nato pa so Avstrijci prevzeli pobudo in povsem prevladali na igrišču. Naši mladi risi so delali napake in severnim sosedom ponujali izredne priložnosti, vseh pa Luka Gračnar ni zmogel odbiti. Po natančni akciji so Avstrijci prišli do izenačenja, iz bližine pa je zadel Philipp Kreuzer. Tudi prejet zadetek ni zdramil zasanjanih slovenskih hokejistov. Po poškodbi Philippa Cirteka so naši nasprotniki krenili še odločneje in hitro dosegli še drugi zadetek in preobrnili izid sebi v prid. Avstrijci so še naprej napadali in dosegli še tretji zadetek, ki ga je tako kot drugega v slovensko mrežo spravil Johannes Bischofberger. Šele po tem zadetku so ''risi'' pokazali nekaj želje po uspehu in končno krenili v napad, a do drugega odmora do znižanja izida ni prišlo.

Izenačenje v zadnjih sekundah

V zadnji tretjini so ''risi'' agresivno pokrivali nasprotnika že v njihovi tretjini, kar je vodilo tudi do napak Avstrijcev. Po strelu Luke Oberstarja je odbit plošček v mrežo pospravil Miha Pesjak in srečanje je dobilo novo energijo. V samostojnem prodoru je Miha Logar prišel v situacijo za zadetek, le nekaj kasneje pa je nevarno poizkusil še Nik Pem. Odgovor nasprotnika je ukrotil Luka Gračnar. Ob agresivni Avstriji je bila sedaj na ledu še agresivna Slovenija in to je obljubljalo vsaj lov na zmago. Minute, ki so sledile so prinesle pravo bitko. Veliko igre na telo, čiste nalete, s požrtvovalnimi meti pod strele nasprotnika in na ledu ni bilo niti malo prostora za umirjeno igro. Nevarno sta poskušala Gregor Koblar in Luka Kalan, a je bil vratar Avstrije na mestu. Sodnik je sicer prilagodil kriterij igri na ledu, ni pa mogel spregledati naleta na Gala Židana, ki je led moral zapustiti zaradi poškodbe in na nosilih. S tem so Slovenci dobili priložnost igrati do konca srečanja z igralcem več. Slabo minuto pred koncem je trener Gorazd Drinovec vzel pol minute odmora za pripravo odločilnega napada. Luka Gračnar je bil pripravljen zapustiti led in dati svoje mesto napadalcu. Le devetnajst sekund pred iztekom rednega dela je zadel Luka Kalan, ki je v mrežo pospravil pridobljeno ploščico po odbitku. Osvojena je bila velika točka, ki že verjetno pomeni obstanek v tem nivoju tekmovanja tudi prihodnje leto.

Loterija Slovencem prinesla obstanek v Diviziji I

Sledil je podaljšek, kjer je našim ''risom'' ostalo še nekaj prednosti igralca več, ki pa je niso izkoristili. Luka Koblar je nevarno poskušal, sicer pa sta ekipi čuvali osvojeno. Zato so srečanje odločili kazenski streli. Tukaj pa je bila Slovenija prepričljivo boljša. Luka Gračnar ni dovolil veselja nasprotnika, Jure Sotlar in Gregor Koblar pa sta bila slovenska strelca, ki sta prepričljivo zadela. Tretjemu strelcu Mihi Pesjaku zato ni bilo potrebno več na led. V tekmi preobratov je slavila Slovenija, s petimi točkami pa je že zanesljiva članica skupine A v Diviziji I tudi prihodnje leto.

Ne spreglejte