Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 6. 2016,
10.38

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Alpska liga hokej HDD Jesenice Sašo Rajsar

Sreda, 29. 6. 2016, 10.38

6 let, 7 mesecev

Sašo Rajsar še naprej za Jesenice

V rdečem dresu ostaja tudi prvi strelec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Sašo Rajsar | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Jeseniški igralski seznam je iz dneva v dan širši. Novo staro ime na njem je daleč najboljši strelec zadnje sezone Sašo Rajsar.

Železarji bodo skupinske priprave na novo tekmovalno obdobje, v katerem se bodo bojevali v Alpski ligi, začeli v začetku avgusta. Kdo vse se bo takrat potil pod taktirko trenerja Nika Zupančiča, še ni povsem znano – načrte bodo predstavili prihodnji četrtek –, je pa že zdaj jasno, da bo med oklepniki tudi prvi mož lanske sezone. Vodstvo kluba je namreč sodelovanje podaljšalo s Sašem Rajsarjem, ki bo v za zdaj mlado ekipo vnašal prepotrebne izkušnje.

Sedemindvajsetletni napadalec je na 41 tekmah lige INL statistiko okrepil z 52 točkami (25 zadetkov in 27 podaj), v državnem prvenstvu in pokalu Slovenije, v obeh so v finalu priznali premoč Olimpiji, je na 15 tekmah dodal še šest zadetkov in osem podaj, v celinskem pokalu, ki jih čaka tudi letos, pa na treh tekmah ni vpisal zadetka ali podaje.

Še en izziv več

"Po končani sezoni je na moj naslov prišlo nekaj ponudb iz tujine. Na prvi pogled ugodna finančna ponudba se z nekaj preračunavanja hitro izkaže, da to vseeno ni. Po koncu sezone ne želim imeti minusa na računu, zato je bila jeseniška ponudba povsem korektna in zame sprejemljiva. Poznam vse razmere, poznam klub, cilje in načrte, občinstvo, odnos Jesenic do hokeja in vse to mi odgovarja. Poleg tega bomo igrali v odlični ligi, ki bo zahtevnejša, kar je še en izziv več," je od podaljšanju sodelovanja za uradno spletno stran kluba dejal Rajsar.

"V teh letih smo se naposlušali o amaterizmu, čeprav smo delali velike težave profesionalcem. Tega bo zdaj konec." | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "V teh letih smo se naposlušali o amaterizmu, čeprav smo delali velike težave profesionalcem. Tega bo zdaj konec." Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Konec amaterizma

Najučinkovitejši rdeči mož zadnje sezone se bo v prihodnje lahko posvetil le hokeju, restavracija pa bo nanj še počakala: "S predsednikom imava podobne ideje, želje in cilje, tako da je bil podpis na pogodbi hitro dodan. Odgovarja mi tudi, da bo od zdaj naprej ekipa profesionalna. V teh letih smo se naposlušali o amaterizmu, čeprav smo delali velike težave profesionalcem. Tega bo zdaj konec. Doma imamo restavracijo, kjer sem delal do zdaj. Ampak doma smo se pogovorili, podpirajo me v mojih ciljih, ko pa bo padla odločitev, da s hokejem končam, se bom vrnil v našo restavracijo."

Ne spreglejte