Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 6. 2017,
14.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

HK Olimpija Alpska liga Hokejska Zveza Slovenije Dejan Kontrec Mednarodna hokejska liga Tomaž Vnuk

Petek, 9. 6. 2017, 14.01

6 let, 6 mesecev

Slovenski klubski hokej

Tomaž Vnuk: Trudimo se speljati članski hokej. Brez denarja bo zelo težko kaj narediti.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40
Tomaž Vnuk | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Težko kaj povem, saj ni nič novega. Trudimo se, da bi speljali članski hokej. V sorazmerno kratkem času moramo zagotoviti sorazmerno veliko denarja," o tem, na kateri točki je vzpostavitev članske ekipe HK Olimpija, pravi predsednik kluba Tomaž Vnuk.

Na slovenski klubski hokejski sceni je te dni več neznank kot odgovorov. Na Jesenicah so pred tedni javnosti spet dali vedeti, da različne skupine ne najdejo skupnega jezika, Hokejska zveza Slovenije (HZS) ustanavlja novo tekmovanje (ligo MHL), nad ljubljanskim članskim hokejem pa visi precej vprašajev.

Spomnimo, po debelem desetletju Slovenija ne bo imela svojega predstavnika v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Vodstvo lige EBEL, od katere se je po klavrnem koncu leta 2012 poslovil HK Jesenice, je pokazalo stop večletnemu začaranemu krogu praznih obljub in finančne nediscipline HDD Olimpija. Kaj se dogaja z omenjenim društvom, ki mu preti stečaj, na HZS natančno ne vedo, so pa kaj hitro skočili v akcijo.



Tako Jesenice kot Olimpijo v Alpsko ligo

Pri krovni hokejski organizaciji, kot kaže, ne bodo dopustili, da Ljubljana v prihodnji sezoni ne bi imela članskega hokeja. Tako so v lani ustanovljeno člansko Alpsko ligo, namenjeno predvsem razvoju mladih igralcev, za sezono 2017/18 prijavili HDD Sij Acroni Jesenice (sodelovalo je že lani) in HK Olimpija.

Zadnji je imel do zdaj le mlajše selekcije, saj je bilo temeljno vodilo vzgoja mladih. Če se bodo stvari poklopile, bo HK Olimpija, ki jo kot predsednik vodi nekdanji odlični hokejist Tomaž Vnuk, v novo sezono vstopila s člani v Alpski ligi.

Na HZS si želijo oba večna tekmeca v isti ligi - za prijavnino obeh v Alpski ligi so za zdaj poskrbeli prav oni. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Na HZS si želijo oba večna tekmeca v isti ligi - za prijavnino obeh v Alpski ligi so za zdaj poskrbeli prav oni. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

O tem so pri HZS trdno prepričani. Tako za HK Olimpija kot za HDD Sij Acroni Jesenice – oba kolektiva sta na lovu za prepotrebnimi sponzorji – je prijavnino za Alpsko ligo (20.000 evrov) za zdaj uredila zveza. Njenega uradnega sponzorja Slovenske železnice se že več mesecev omenja kot generalnega sponzorja članske Olimpije.

"Pogovarjali smo se s Slovenskimi železnicami. Mislim, da so stvari več ali manj dogovorjene, samo še formalno jih je treba potrditi," je pred tremi tedni med drugim v povedal generalni sekretar HZS Dejan Kontrec (video, objavljen 24. maja, si lahko ogledate v nadaljevanju).

Kaj o stanju hokejske Olimpije pravijo nekateri akterji? #video

Trudijo se, da bi v kratkem času zbrali sorazmerno veliko

Od takrat se, vsaj glede sponzorjev, uradno še ni veliko spremenilo. Obrnili smo se na HK Olimpija, ki ga omenjena članska ekipa najbolj zadeva in ki želi svojo zgodbo voditi po svojih zamislih. "Težko kaj povem, saj ni nič novega. Trudimo se, da bi speljali članski hokej. V sorazmerno kratkem času moramo zagotoviti sorazmerno veliko denarja," nam je s skopimi informacijami o članskem projektu postregel Vnuk. Preden stvari ne bodo črno na belem, nareč ne želi prehitevati dogodkov in preveč obljubljati.

"Brez denarja bo težko kaj narediti," Vnuk pravi, da z glavo skozi zid ne bodo silili. | Foto: Vid Ponikvar "Brez denarja bo težko kaj narediti," Vnuk pravi, da z glavo skozi zid ne bodo silili. Foto: Vid Ponikvar

Ljubljančan se še kako dobro zaveda, da čas ni njihov zaveznik, pa tudi tega, da z glavo skozi zid ni dobro siliti. "Brez denarja bo zelo težko kaj narediti," razmišlja 47-letnik, ki ni tip človeka, da bi se ob pomanjkanju sponzorskega denarja šel polovičarstvo.

Pomoč članski ljubljanski hokejski ekipi s strani Mestne Občine Ljubljana je tudi letos sicer predvidena (v višini polovice proračuna članske ekipe), za preostali del pa Vnuk še nima zagotovil.  Upa in želi pa si, da bo prihodnost veliko bolj jasna po sestanku s sponzorjem prihodnji teden in da bo do skupščine HK Olimpija (15. junij) vedel že kaj več.



Mednarodna hokejska liga

HZS ima te dni polne roke dela. Ob prizadevanjih, da bosta oba večna tekmeca s člani nastopala v Alpski ligi, vzpostavlja novo tekmovanje. V Mednarodno hokejsko ligo so povabili slovenske, hrvaške in srbske klube. Ti imajo do sobote čas, da povedo, ali bi v njej sodelovali. Več o tem, kdo je povabljen in kako naj bi potekalo sodelovanje slovenskih kolektivov s klubi iz manj uveljavljenih hokejskih držav, si lahko preberete tukaj.

Ne spreglejte