Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 3. 2017,
20.54

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

HDD Jesenice Alpska liga Asiago Miha Brus Luka Kalan Tadej Čimžar Eric Pance

Torek, 21. 3. 2017, 20.54

6 let, 6 mesecev

V Podmežakli razveselili domače navijače

Slab začetek tokrat ne pride v poštev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Miha Brus | Foto HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

"Na prvi tekmi smo delali veliko napak, a bolj kot te je bil kriv slab uvod v tekmo. Tokrat moramo dobro začeti že od prve minute, takoj pritisniti in upati na prvi zadetek, potem bo pa že steklo," pred drugo polfinalno tekmo Alpske lige z Asiagom (v sredo ob 18.30) razmišlja napadalec Jesenic Tadej Čimžar.

Hokejistom Jesenic, ki so v začetku tedna dobili prvo polfinalno tekmo državnega prvenstva s Celjem, na uvodnem polfinalnem srečanju Alpske lige ni šlo po načrtih. Na gostovanju pri polfinalnem nasprotniku Asiagu so že po dobrih desetih minutah zaostajali s 3:0, na koncu pa izgubili s 5:1. Drugo tekmo v seriji, v kateri igrajo na tri zmage, bodo odigrali v sredo zvečer v domači Podmežakli, kjer upajo na drugačen razplet obračuna.

"Prejšnjo tekmo smo zelo slabo začeli. Zelo težko je bilo loviti nasprotnika, težko je bilo sestaviti našo igro. Težko je reči, kaj nam je manjkalo. Motivacije in želje vsekakor ne. Obračun smo poskušali čim prej pozabiti, ga pustili za seboj. Pogledali smo stvari, ki smo jih delali narobe, pa tudi tiste dobre, iz katerih smo si pripravili priložnosti, tako da gremo samozavestno v tekmo," je pred sredinim srečanjem v klubski mikrofon dejal kapetan Miha Brus, ki želi privržencem gorenjskega moštva narisati nasmeh: "Pripravljeni smo na zmago. Naredili bomo vse, da bo res tako in da bomo razveselili naše navijače. V zadnjem času jih veliko hodi na tekme, kar nam daje dodatno energijo."

Železarji si želijo bučne podpore s tribun. | Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič Železarji si želijo bučne podpore s tribun. Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Boljši začetek, prvi zadetek in ugoden rezultat na semaforju

"Mislim, da moramo samo bolje začeti tekmo. "Na prvi tekmi smo delali veliko napak, a bolj kot te je bil kriv slab uvod v tekmo. Tokrat moramo dobro začeti že od prve minute, takoj pritisniti in upati na prvi zadetek, potem bo pa že steklo. Ko enkrat povedeš, te to ponese. Dodaten motiv in plus je zagotovo polna dvorana," se lepega števila obiskovalcev nadeja napadalec Tadej Čimžar.

Drugačen obraz

Da bo treba pokazati drugačen obraz, se dobro zaveda še en član jeseniškega napada. "Čaka nas najpomembnejša tekma v sezoni. Vrniti jim moramo za poraz v Asiagu. Mislim, da smo dobro pripravljeni in da bomo prikazali drugačen obraz, kot smo ga tam. Moramo izkoristiti našo širino, vse štiri napade in jih s tempom ubijati. Treba bo pa zadeti, saj smo imeli tudi tam svoje priložnosti, a nismo zadeli, in izenačiti serijo na 1:1 v zmagah," sporoča Luka Kalan in stavi na jeseniško širino.

"Štartamo na zmago, kaj pa drugega," je odločen Eric Pance.  | Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič "Štartamo na zmago, kaj pa drugega," je odločen Eric Pance. Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Naj bo noro vzdušje tudi tokrat

Obračun v Podmežakli, ki so jo na zadnjih tekmah dodobra napolnili navijači, se bo začel ob 18.30. Najboljši strelec lige Eric Pance upa, da bodo tudi tokrat jadrali na krilih občinstva: "Želimo si, da bo v Podmežakli drugačen rezultat. Merili bomo na zmago. Pričakujemo veliko navijačev, kar je dodatna motivacija. Sploh zadnje čase je vzdušje v Podmežakli noro, tako da lahko samo upamo, da bo tudi na prihodnjih tekmah enako."

Če Jeseničani v sredo ne bodo zmagali, se bodo znašli v izjemno neugodnem položaju, saj bi imel Asiago v tem primeru na voljo dva sklepna ploščka. Tretja tekma bo v soboto v Italiji.

 Alpska liga, polfinale, drugi tekmi

Sreda, 22. marec

18.30 HDD Sij Acroni Jesenice – Asiago /0:1/
Cortina – Ritten /1:0/

//Razmerje v zmagah, igrajo na tri zmage.

Ne spreglejte