Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 1. 2008,
7.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 22. 1. 2008, 7.47

8 let

Ruski večer v Pittsburghu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V noči na torek je bilo v ligi NHL odigranih le pet tekem. Vroče je bilo v Pittsburghu, kjer domači Pingvini ob odsotnosti Sidneya Crosbyja niso bili kos washingtonskemu ruskemu dvojcu Ovečkin-Kozlov.

Dvoboj v Mellon Areni je bil povsem v znamenju strelskega obračuna ruskih reprezentantov Aleksandra Ovečkina in Jevgenija Malkina. Čeprav sta oba dosegla po dva gola in podajo, pa je bil uspešnejši Ovečkin, saj se je med strelce vpisal tudi v kazenskih strelih, poleg tega pa je zmagalo tudi njegovo moštvo. Med njima očitno vlada veliko rivalstvo, saj sta se kar nekajkrat zapletla tudi v dvoboj s pestmi.

Da je bilo v Pittsburghu vse v znamenju Rusov, pa nista zaslužna le mlada zvezdnika, ampak tudi njuna starejša rojaka v moštvu iz prestolnice. Dobre štiri minute pred koncem je s svojim drugim golom na tekmi podaljšek izsilil Viktor Kozlov, odločilni kazenski strel pa je zadel Aleksander Semin. Gostitelji so v svojem moštvu še kako pogrešali kapetana Sidneyja Crosbyja, ki je zaradi izpahnjene rame na seznamu poškodovanih, ne bo pa igral niti na nedeljski tekmi zvezd, za katero je dobil največ glasov.

Tudi v New Yorku zmaga gostov

Napeto je bilo tudi v New Yorku, tudi tu so bili boljši gosti iz Caroline. In to kljub temu, da so New York Islanders z goloma Andyja Hilberta in Slovaka Miroslava Šatana po dveh tretjinah vodili z 2:0. Toda v zadnjem delu sta Mike Commodore in Šved Niclas Wallin poskrbela za podaljšek, v katerem je junak postal Cory Stillman, ki je izkoristil številčno premoč svojega moštva.

Zmago v gosteh so v petih ponedeljkovih tekmah zabeležili še hokejisti Minnesote, ki so v obračunu letos zelo izenačene severozahodne skupine s 4:2 premagali Vancouver in s četrtega skočili na prvo mesto skupine. Prvo ime tekme je bil Pierre-Marc Bouchard, ki je imel prste vmes pri vseh štirih golih. Dvakrat je zatresel mrežo (pri drugem zadetku prazno), pri golih Briana Rolstona ter Mikka Koivuja pa je bil podajalec.

Phoenix in Nashville sta bila v domači dvorani zanesljiva. Prvi je s 6:2 ugnal Buffalo, uspešen ruski večer v ligi je z dvema goloma in podajo dopolnil še en mladi Rus Aleksander Radulov. Za Nashville je dva gola dosegel tudi Martin Gelinas.


Liga NHL, 21. januar:

NY Islanders : Carolina 2:3 * Hilbert, Satan; Commodore, Wallin, Stillman

Phoenix : Buffalo 6:2 Winnik, Kapanen, Doan, Morris, Müller, Jovanovski

Nashville : St. Louis 6:3 Radulov 2, Gelinas 2, Weber, Nichol; Boyes, Hinote, Thachuk

Pittsburgh : Washington 5:6 ** Malkin 2, Talbot, Sykora, Malone; Ovečkin 2, Kozlov 2, Fleischmann, Semin

Vancouver : Minnesota 2:4 Burrows, Pyatt; Bouchard 2, Rolston, Koivu

* - po podaljšku ** - po kazenskih strelih

Ne spreglejte