Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 7. 2016,
10.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Rok Stojanovič Alpska liga hokej HDD Jesenice

Četrtek, 14. 7. 2016, 10.09

6 let, 6 mesecev

Na Jesenicah nov vratar

Rok Stojanovič bo oblekel dres železarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Rok Stojanovič | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Tabor železarjev je močnejši za novega vratarja. Ob Žanu Usu bo v Zgornjesavski dolini branil še en otrok kranjske hokejske šole. Pogodbo z Jesenicami je podpisal Rok Stojanovič.

Edini slovenski predstavniki v Alpski ligi Jeseničani imajo novo moč med vratnicama, med katerima bo za čim manj zadetkov skrbel Kranjčan Rok Stojanovič. Visokorasli čuvaj mreže, visok je skoraj dva metra, je večino članske kariere preživel v Kranju, v lanski sezoni, ko so orli igrali le v državnem prvenstvu, pa je oblekel dres Celja. V njem je precej preglavic v polfinalu državnega prvenstva delal prihodnjemu delodajalcu HDD Sij Acroni Jesenice, ki mu je ob koncu le uspelo streti kneze in se uvrstiti v finale.

Stojanovič je lani v ligi INL odigral 33 tekem in bil pri svojem delu 90,2- (redni del) oziroma 88,2-odstotno zanesljiv (končnica). Bolje mu je šlo v državnem prvenstvu, ko je na desetih tekmah v povprečju zaustavil 94 odstotkov vseh strelov.

Večni derbi v rdečem dresu

"Rad imam tekme, ki se odigrajo na visoki ravni, kjer je mogoče nasprotnik tudi nekoliko močnejši. Med tekmo imam rad, da sem veliko v akciji in v pogonu. Ko enkrat padem v ritem tekme, se počutim izredno dobro. Sem navijač Jesenic in že od nekdaj sem si želel igrati zanje. Rad bi doživel veliki derbi v rdečem dresu. Nove Jesenice spremljam že nekaj časa. Hitro se pobirajo in vsako leto so raven višje. Zdaj gredo na profesionalno pot, kar je zame zelo mamljivo. Lahko se bom posvetil samo hokeju," je 25-letnik selitev k Jesenicam, s katerimi se je dogovoril za enoletno sodelovanje, komentiral za uradno spletno stran kluba.

Lani je, oblečen v celjski dres, Jeseničanom povzročal nemalo težav v polfinalu državnega prvenstva, zdaj komaj čaka, da derbi z Olimpijo doživi v rdečem dresu. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Lani je, oblečen v celjski dres, Jeseničanom povzročal nemalo težav v polfinalu državnega prvenstva, zdaj komaj čaka, da derbi z Olimpijo doživi v rdečem dresu. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

In kakšne so osebne želje študenta, ki končuje Fakulteto za informatiko in čigar idol je Dominik Hašek? "Želja je kar nekaj. Najprej je treba veliko pokazati na treningih in na ledu. Želim napredovati, želim biti čim boljši. Lovil bom svoje cilje in cilje kluba. Moral bom dati maksimum od sebe. Seveda mora biti ta sezona uspešnejša od pretekle."

Ne spreglejte