Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 4. 2014,
7.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 23. 4. 2014, 7.52

8 let

Risom prijala opoldanska ura

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska hokejska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu divizije I skupine A po prostem dnevu prišla v tretjem krogu do druge zmage. V prvi tekmi dneva je z 2:0 ugnala Madžarsko.

Slovenski selektor Matjaž Kopitar je tokrat nekoliko spremenil postavo. V prvi napad je Janu Muršaku in Alešu Mušiču dal Žigo Panceta, Jan Urbas pa je tokrat zaigral skupaj z bratoma Rodman. Do spremembe je prišlo tudi v tretjem napadu, kjer je s Tomažem Razingarjem in Boštjanom Goličičem zaigral Anže Kuralt, v četrtem pa so igrali Miha Verlič, Gal Koren in Rok Leber. Med branilci ni prišlo do sprememb, v vratih pa je začel Luka Gračnar.

Risi podjetnejši, manjkal le zadetek

Risi so že po 30 sekundah igre prišli do igralca več na ledu, Madžari pa so ubranili vse nalete. Nedolgo po koncu kazni je Mitja Robar podal na modro črto Boštjanu Goličiču, ki je bil hitrejši od branilcev, vendar je bil vratar Zoltan Hetenyi na mestu. Novi odlični priložnosti (Blaž Gregorc in Jan Urbas) v peti minuti, rezultat je ostal nespremenjen. Nasprotniki so do prvega strela prišli dve minuti pozneje, Gračnar je bil na mestu.

Izbranci Matjaža Kopitarja so bili še naprej podjetnejši (Urbas, Pavlin, Muršak, Gregorc), a plošček ni šel v mrežo. So pa izsilili nov prekršek Madžarov, a ga tudi v drugo niso izkoristili. Po preteku kazni so si nasprotniki pripravili situacijo treh igralcev proti dvema, Gračnar je prišel do nove obrambe. Tudi v nadaljevanju so imeli pobudo naši hokejisti, ki pa so v 18. minuti morali obraniti igralca manj. Bili so uspešni in še pred koncem sami prišli do igralca več, kjer je Muršak podal Mušiču, temu pa se je plošček na drugi vratnici odbil čez palico. Tako se je prva tretjina končala brez zadetkov.

Kapetan med nogami, Kuralt pod prečko

Slovenija je drugi del začela z igralcem več, a so si pripravili le en strel, ki je zletel mimo vrat. Po koncu je nevarno za Madžare zapretil Istvan Bartalis, Gračnar je bil na mestu. Takoj je sledil hiter protinapad in po lepi akciji je Pavlin podal na palico Razingarja, ta pa je madžarskega vratarja ukanil med nogami. Zatem so imeli Madžari power-play, vendar pa so imeli lepšo priložnost Risi. Mušič in Muršak sta krenila proti enemu igralcu, drugi je streljal, a ni bil natančen. Do podobne situacije je nato prišlo še enkrat, v priložnosti se je znašel Goličič, a bil prav tako neuspešen.

V 26. minuti pa je prišlo do povišanja vodstva. Najprej je Robar na tla zbil enega nasprotnika, sledil je protinapad, v katerem je Kuralt zadel neobranljivo pod prečko. Tudi v nadaljevanju so Risi izvajali ogromen pritisk, Madžari pa se lahko le vratarju zahvalijo, da ni bila razlika višja. V 31. in 32. minuti je namreč Hetenyi obranil tudi po tri strele zapored (Gregorc, Pance, Mušič, Goličič), poizkus Podlipnika pa je zadržal na golovi črti. Ob koncu druge tretjine pa so konkretneje zaigrali tudi Madžari, pred slovenskimi vrati je bilo najbolj vroče v 34. minuti. Slovenska obramba je vse napade obranila in odšla v zadnjo tretjino z dvema goloma prednosti.

Hitro na začetku zadnje tretjine so si naši oklepniki prislužili kazen, a vseeno se je Razingar sam znašel pred vratarjem, ki mu ga ni uspelo ukaniti. Nato so bili Risi pri branjenju igralca manj uspešni še enkrat, natančneje v 45. minuti. Po koncu kazni je v protinapadu do strela prišel Verlič, vratar je bil na mestu. Slovenski hokejisti so bili nekoliko bolj osredotočeni na obrambo, tako da niso brezglavo napadali. Madžarske napade so uspešno ustavljali, do strelov pa sami prihajali od daleč. V 55. minuti so nasprotniki nekoliko nevarneje zapretili, Gračnar je ostal nepremagan. Tri minute pred koncem je tretji napad, ki je danes blestel, prišel do novega hitrega protinapada, strel Goličiča pa je za las zletel mimo leve vratnice. Madžari so v zadnji minuti še zadnjič resno ogrozili slovenska vrata in poizkusili tudi brez vratarja. A Gračnar je še drugič zapored ohranil mrežo nedotaknjeno.

Ne spreglejte