Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 11. 2011,
16.57

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 11. 11. 2011, 16.57

8 let, 1 mesec

''Risi'' tokrat s praznimi naboji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenija je drugo pripravljalno tekmo na turnirju Polesie Cup v Gomelu izgubila proti Danski z 0:3. V vsaki tretjini so Danci dosegli po en zadetek.

Drugo tekmo Slovenije na pripravljalnem turnirju v Gomelu je v vratih začel Gašper Krošelj, prvič pa je bilo bolj vroče v četrti minuti, ko se je na klop za kaznovane moral usesti Jaka Ankerst. Danci so dvakrat poskušali z modre črte, a večje nevarnosti za Slovenijo ni bilo. Na drugi strani je v sedmi minuti pred vrata Simona Nielsna odlično prišel Marjan Manfreda, lepo priložnost za vodstvo Risov pa je zamudil Anže Kuralt. Ob začetku desete minute so Danci po desni strani lepo prodrli v napadalno tretjino Risov, pred Krošlja pa se je pripeljal Julian Jakobsen, ki je našega čuvaja mreže ukanil med nogami s strelom po tleh. Nekaj sekund za tem so naši dobili prvo priložnost ob igri z igralcem več, najlepši priložnosti pa sta zapravila Anže Ropret in Edo Terglav. Ob naletu na Tomaža Razingarja v 12. minuti tekme je Danska za 10 sekund ostala z dvema igralcema manj na ledu. Tudi ob novi prednosti igralce več Risi niso premagali Nielsena v vratih Danske. Ravno ob vrnitvi danskega igralca na led, se je znova spozabil Kim Lykkeskov, ki je prekršek storil nad Ankerstom in Slovenija je znova igrala z igralcem več. Najbolj nevarno je bilo tokrat po dveh strelih Kranjca, a rezultat se žal ni spremenil. Ob začetku 17. minute je Slovenija ostala s štirimi igralci na ledeni ploskvi, potem ko je bil izključen Andrej Tavželj. Dance bi malce pred koncem kazni Tavžlja v vodstvo z 2:0 kmalu popeljal Mads Christensen, a mu je veselje preprečila vratnica. Le nekaj sekund pred koncem prve tretjine je priložnost za izenačenje zamudil Kranjc, po protinapadu Slovenije 2 – 1. Zaradi zadrževanja je ob izteku tretjine malo kazen dobil še Terglav.

Risi so ob začetku drugega dela igre ubranili novo številčno prednost Dancev, rezultat pa se je spremenil v 29. minuti, ko je na klopi za kaznovane sedel Ropret. Danci so po hitri kombinaciji na desni strani lepo prišli pred našega vratarja, katerega je po podaji Jespeja Jensna s strelom v levi zgornji kot matiral Morten Poulsen. Ob izključitvi Ankestra v 13. minuti druge tretjine Danci kljub nekaj lepim priložnostim niso mogli še tretjič premagati Krošlja. Risi so novo priložnost ob igri z igralcem več dobili v 16. minuti drugega dela igre, ko je bil izključen Michael Eskesen. Vratnico je ob številčni prednosti naših oplazi Kranjc s strelom z razdalje, nevarno pa je bilo tudi ob poskusih Razingarja in Terglava pred vrati Nielsena. V 19. minuti druge tretjine je po protinapadu Danske vratnico slovenskih vrat stresel Jakobsen, to pa je bila tudi zadnja večja priložnost na eni ali drugi strani v 40. minutah igre.

Tretja tretjina je tokrat minila v povsem drugačni luči kot včerajšnja med Slovenijo in Belorusijo. Danci so že v 40 sekundi nadaljevanja preko Poulsena znova stresli prečko danes sicer zelo dobrega Krošlja. V 6. minuti nadaljevanja so Risi dobili priložnost ob igralcu več za kar 5 minut, potem ko je bil pregrob Rasmus Nielsen. Najbližje zadetku ob nenehnem obleganju naskih vrat je bil kapetan Razingar, nevarno pa je poskušal tudi Ropret. V 11. minuti nadaljevanja je na klop za kaznovane pri naših moral Maks Selan, kar pa ni pomenilo večje nevarnosti za vrata Risov. Terglav se je v 15. minuti nadaljevanja znašel sam na modri črti Dancev, a z močnim strelom ni uspel matirati Nielsena. Na polovici 58. minute srečanja je končnih 3:0 postavil Jesper Jansen, potem ko je z bližine zadel v desni zgornji del slovenskih vrat. Naši so do konca še močno pritisnili, a poskusa Dervariča in Kranjca sta zletela v vratarja Dancev. Za igralca tekme je bil pri Risih izbran prav branilec Aleš Kranjc, pri Dancih pa prav tako branilec Filip Hersby.

Ne spreglejte